Show

Komentari 0

U Veloj Luci se otvara izložba Oliverovih fotografija, snimio ih je njegov dugogodišnji prijatelj

U Veloj Luci se otvara izložba Oliverovih fotografija, snimio ih je njegov dugogodišnji prijatelj

Organizatorica izložbe je Rada Dragojević Ćosović, a pripomoglo je Ministarstvo kulturu i županije. Svečano otvorenje izložbe bit će u utorak, 27. srpnja, dva dana uoči koncerata koji će biti na treću godišnjicu smrti Olivera 29. srpnja

Na fotografijama koje je snimio Oliverov dugogodišnji prijatelj, fotograf Livio Andrijić, glazbena legenda igra bilijar, što je bio njegov omiljeni način opuštanja uz igranje balota i malog baluna, lovi ribu sa svog broda u Veloj Luci, sa suprugom je Vesnom, djecom i unučadi...

POGLEDAJTE VIDEO:

- Nije se volio fotografirati, ali nisam imao osjećaj da snimam zvijezdu, bar u ovim nekim privatnim trenucima, ali i na koncertima. Bio je uvijek nekako opušten i jednostavan - govori nam Livio, voditelj fotoagencije Cropix.

Prijateljstvo s Oliverom trajalo je tridesetak godina. Upoznali su se u Veloj Luci, gdje je Oliver organizirao jazz festivale. Anegdota je bilo mnoštvo. Livio se rado prisjeća one kad je zaspao na gumenjaku Oliverova broda.

- Uzeo je moj fotoaparat i slikao me. Tu je fotografiju stavio u svoj ljetni album. U šali mi je prijetio da će je dati objaviti u medijima - priča nam Livio.

Fotografija na kojoj su Oliver i Tedi Spalato na koncertu u Veloj Luci 2017. snimljena je dan prije nego što je Oliver otišao u Split na pregled, nakon čega su mu dijagnosticirali tešku bolest... Riječ je o posljednjoj fotografiji Oliverova nastupa u Veloj Luci. Izložba “Oliver u objektivu Livija Andrijića” s 35 intimnih fotografija glazbenog velikana postavljena je u Centru za kulturu Vela Luka.

Organizatorica izložbe je Rada Dragojević Ćosović, a pripomoglo je Ministarstvo kulturu i županije. Svečano otvorenje izložbe bit će u utorak, 27. srpnja, dva dana uoči koncerata koji će biti na treću godišnjicu smrti Olivera 29. srpnja. Izložba će biti otvorena do 30. rujna. 

 

Najčitaniji članci