Obavijesti

Show

Komentari 4

Uloge po kojima ćemo pamtiti Majurec: Od 'Grlom u jagode' i 'U registraturi' do 'Vaši i naši'

Uloge po kojima ćemo pamtiti Majurec: Od 'Grlom u jagode' i 'U registraturi' do 'Vaši i naši'
6

Od 2000. do 2002. glumila je Biserku 'Bibu' u seriji 'Naši i vaši', a za tu je ulogu dobila nominaciju za Nagradu hrvatskog glumišta. Zapamćene su i njezine uloge u filmovima 'Izbavitelj', 'Kraljeva završnica' i 'Ispod crte'

Hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica Mirjana Majurec preminula je jutros u Zagrebu u 70. godini, nakon duge i teške bitke s karcinomom, potvrdio nam je izvor blizak glumici.

Mirjana se nakon diplome na splitskoj Akademiji dramskih umjetnosti zaposlila u kazalištu Gavella, gdje je glumila u 26 predstava. Mirjanina prva filmska uloga bila joj je u 'Psihopatima' 1974. godine.

Iste godine se pojavila i u seriji 'Kapelski kresovi', te u 'U registraturi' kao kao Anica Kanonikova.

Dvije godine nakon glumila je Divnu u seriji 'Grlom u jagode', a pojavila se i u 'Ima nade za nomade'. 1981. glumila je Ane u 'Velom mistu', te Nadu Galjer u 'Nepokorenom gradu'.

Zagreb: Presnimke fotografija iz privatnog albuma Mirjane Majurec

Od 2000. do 2002. glumila je Biserku 'Bibu' u seriji 'Naši i vaši', a za tu je ulogu dobila nominaciju za Nagradu hrvatskog glumišta. Zapamćene su i njezine uloge u filmovima 'Izbavitelj', 'Kraljeva završnica' i 'Ispod crte'. 

Mirjana Majurec s karcinomom se borila cijelo desetljeće: 'Sve sam rasprodala zbog liječenja'
Mirjana Majurec s karcinomom se borila cijelo desetljeće: 'Sve sam rasprodala zbog liječenja'Pojavila se i u Bibinom svijetu' i 'Dobrim namjerama', no 2010. je oboljela od karcinoma dojke. Posljednji put smo je gledali kao Neru Nikolić u seriji 'Pod sretnom zvijezdom'.