Obavijesti

Show

Komentari 2

Umrla ikona francuske šansone Juliette Gréco u 94. godini...

Umrla ikona francuske šansone Juliette Gréco u 94. godini...
4

Juliette Gréco umrla je okružena svojom obitelji u kući koju je toliko voljela u Ramatuelleu (jugoistok Francuske). Živjela je izvanredan život, objavila je obitelj

VIDEO

Ikona francuske šansone Juliette Gréco, prijateljica pjesnika i glazbenika koja je bila utjelovljenje duha umjetničke četvrti Pariza Saint-Germain-des-Prés, umrla je u srijedu u dobi od 93 godine, objavila je njezina obitelj. 

Juliette Gréco umrla je okružena svojom obitelji u kući koju je toliko voljela u Ramatuelleu (jugoistok Francuske). Živjela je izvanredan život, objavila je obitelj.  Rođena 7. veljače 1927. u Montpellieru, Greco je odrasla blizu Bordeauxa kod djeda i bake nakon rastave svojih roditelja.

Juliette Greco

Nakon rata, nije imala ni 20 godina, a zadivila je svojom ljepotom intelektualce i umjetnike četvrti Saint-Germain-des-Prés u Parizu.

Last concert by Juliette Gréco

Prijateljevala je s književnicima kao što su Marguerite Duras, Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir i vodila večere u mitskom kabareu "Le Tabou". U to je vrijeme upoznala i slavnog ameirčkog trubača Milesa Davisa s kojim je imala avanturu. To životno razdoblje Pariza poslije rata i u doba egzistencijalizma opisala je u autobiografskoj knjizi iz 1983. "Jujube".

Juliette Gréco en concert lors de la Fête de l

Juliette Gréco preživjela je i vrijeme i modu pa su čak i mladi francuski pjevači napisali pjesme koje je snimila u svojim zadnjim albumima. Oproštajnu turneju imala je u proljeće 2015. i svoj 89. rođendan proslavila je na sceni.

Pjevačica je 2016. pretrpjela moždani udar, a u toj godini izgubila je i svoju kći jedinicu Laurence-Marie.

- Strašno mi nedostaje pjevanje. To je bio smisao mog života: pjevati! Pjevanje ispunjava potpuno, tijelo, instinkt, glava - rekla je nedavno pjevačica u intrevjuu objavljenom u srpnju.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu