Obavijesti

Show

Komentari 63

Usponi i padovi Roseanne Barr: Od voljene glumice do rasistice

Usponi i padovi Roseanne Barr: Od voljene glumice do rasistice
5

Roseanne Barr, popularna glumica iz humoristične serije Roseanne, je imala zaista buran život. Iza sebe ima nekoliko propalih brakova, zdravstvene probleme, kćer koju je dala na posvajanje...

VIDEO

Roseanne Cherrie Barr (65), američkoj glumici i komičarki, je zbog rasističke objave na Twitteru ukinuta emisija na televizijskoj kući ABC. Nekoć omiljena glumica tako se našla na meti brojnih kritičara koji su ovakvo ponašanje nazvali nedopustivim. Roseanne je bivšu savjetnicu Baracka Obame nazvala majmunom. 

Valerie Jarrett je dijete Muslimanskog bratstva i filma 'Planet majmuna' - napisala je Barr. Nakon što su joj iz TV kuće poručili da se takva objava kosi s njihovim vrijednostima i da su odlučili prekinuti s prikazivanjem serije, Barr se ispričala i obrisala objavu.

- Duboko žalim zbog komentara kojeg sam napisala na Twitteru. Želim se ispričati Valerie Jarrett, cijelom društvu s ABC-a i ekipi koja je radili na 'Roseanne'. Stvarno mi je žao zbog neukusne šale koja ne predstavlja ono za što se borim i što predstavljam. Obožavam sve ljude i stvarno mi je žao. Danas su moje riječi uzrokovale val otkaza vrlo vrijednih ljudi. Ispričavam se i publici koju sam zabavljala desetljećima. Stvarno mi je žao od srca i molim vas za oprost - napisala je Roseanne.

24sata

Brojni brendovi su joj otkazali suradnju

Roseanne nije ostala samo bez serije već je dobila i otkaz u agenciji za traženje talenata.

Kultnu seriju Roseanne, u kojoj Barr igra glavnu ulogu, je u najboljim danima gledalo preko 20 milijuna ljudi. Proglašena je jednom od najgledanijih serija krajem osamdesetih godina. No kada su brojke krenule padati, glumci su počeli prigovarati što je rezultiralo time da je otac (John Goodman) u seriji nenadano dobio srčani udar kojeg nije preživio, nakon čega je serija ugašena.

Na male ekrane vraća se kultna američka serija 'Roseanne'
Na male ekrane vraća se kultna američka serija 'Roseanne'

Prva sezona koja je prikovala američke obitelji za male ekrane je emitirana 1988. godine da bi se s prikazivanjem stalo 1996. godine. 

U ožujku je započelo emitiranje nove sezone, koju su sentimentalni obožavatelji rado gledali, ali je nakon rasističkog Tweeta serija zauvijek ugašena. Prvu epizodu desete sezone je gledao nešto manje od 18 milijuna ljudi.

 

Serija Roseanne je bila poprilično kontroverzna

Ova serije je u svoje vrijeme bila kontroverzna jer je doticala neke rubne teme koje su tada bile popriličan tabu. U seriji se otvoreno raspravljalo o AIDS-u, homoseksualcima, kontracepciji, pobačaju... Roseanne, majka iz radničke obitelji iz Illinoisa nije imala dlake na jeziku. Uz Roseanne, u seriji je glavnu ulogu utjelovio John Goodman, a sporedni glumci su bili Sara Gilbert, Laurie Metcalf, Michael Fishman te Lecy Goranson.

Ovo nije prvi skandal s kojim se povezuje Roseanne. U vrijeme prošlih američkih izbora, proglasila je kandidatkinju Hillary Clinton ubojicom jer se nije slagala s njenom međunarodnom politikom. Gostujući u emisiji Jimmyja Kimmela, Barr je istaknula da podupire Trumpa i voditelju Kimmelu pokazala srednji prst.

Mnogi su ovu scenu prepoznali kao privlačenje pozornosti i marketinški trik za najavu desete sezone serije.

Brojne rastave, borbe s producentima, slom živaca...

Ova posrnula komičarka je imala težak privatni život koji često ismijava u svojim stand-up nastupima. 

- Slava je *urva. Teško se nositi s njom jer vas izluđuje. Tijekom kraha glumca Charlieja Sheena, brojni mediji su me pokušali kontaktirati jer znam ponešto o slomu, propalim brakovima, javnim istupima, svađanju s producentima... Slava je poput bipolarnog poremećaja, u jednom trenutku pomislite da ste odabrani od Boga, a u drugom ste na dnu - ispričala je Roseanne za Vulture.

 

Sa sedamnaest je dala kćer na posvajanje

Kad je imala samo sedamnaest godina, Roseanne je rodila kći Brandi Brown, ali ju je dala na posvajanje jer je nije mogla uzdržavati. Kada se proslavila, kontaktirao ju je jedan tabloid i obavijestio da su joj pronašli kćer. Od tada su Roseanne i njena kći Brandi ponovno u kontaktu i dobrim odnosima.

Teške životne odluke: Poznati koji su se morali odreći djece
Teške životne odluke: Poznati koji su se morali odreći djece

Zanimljiva je činjenica da su sva trojica bivših muževa Roseanne Barr imali malu ulogu u njenoj seriji. S prvim suprugom Billom Pentlandom ima troje djece. 1990. godine se razvela od njega i samo četiri dana poslije udala za komičara Toma Arnolda s kojim nije imala djece. Nakon rastave od Toma, 1995. se udala za svog bivšeg zaštitara Bena Thomasa s kojim je dobila sina Bucka, piše mentalfloss.com.

Mega popularna glumica boluje od neizlječive bolesti: Gubi vid
Mega popularna glumica boluje od neizlječive bolesti: Gubi vid

Bolest i politički istupi

Roseanne je prije dvije godine otkrila da pati od glaukoma i makularne degeneracije, bolesti od koje postupno gubi vid. Njen otac je patio od iste bolesti. Otkrila je da puši marihuanu kako bi joj olakšala bolove i pritisak koji osjeća u očima.

Kandidirala se i za predsjednicu u 2012. godini kada su joj okosnice programa bile legalizacija marihuane i istospolnih brakova. Gostujući u showu Jimmyja Kimmela je jasno dala naslutiti da se to neće ponoviti.

- Već godinama imam isto mišljenje o politici i političarima. Vi ste svi pomaknuti. Izgubili ste se - rekla je posrnula komičarka.

VIDI OVO: Bizarni seksualni običaji diljem svijeta

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom
ZABLISTAO NA PROMOCIJI

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom

Tajnu svog izgleda, Viktor Živojinović krije u promjeni životnog stila koju je donio prije nekoliko godina. Usredotočio se na zdravu prehranu i redovito vježbanje
Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene
NIJE ISTO KAO NA 'DORI'

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene

Za kostime je zaslužna prijateljica Baby Lasagne, mlada dizajnerica Valentina Pliško