Obavijesti

Show

Komentari 27

Val Kilmer vraća se u 'Top Gun': Zbog raka je izgubio glas, a u filmu mu je ponovno vraćen

Val Kilmer vraća se u 'Top Gun': Zbog raka je izgubio glas, a u filmu mu je ponovno vraćen
4

Val Kilmer jedva je pristao naći se s producentom prvog 'Top Guna', a ubrzo je zavolio film i kolege, a uloga mu je donijela svjetsku slavu. Iako je izgubio glas nakon borbe s rakom, vraća se u lik poznatog Icemana

VIDEO

Val Kilmer (62) postao je svjetski poznat nakon što je utjelovio Toma 'Icemana' Kazanskog, u prvom nastavku 'Top Guna' iz 1986. godine. Nakon 'Top Guna' imao je mnoštvo zapaženih uloga poput Jima Morrisona u filmu 'The Doors' iz 1991. i Brucea Waynea u 'Batman zauvijek' iz 1995. Valova reputacija u njegovim najboljim danima bila je loša, a navodno je s njim bilo jako teško raditi. 

- Nisam htio ulogu u 'Top Gunu'. Nije me bilo briga za taj film. Priča me nije zanimala - napisao je Kilmer u svojim memoarima iz 2020. 'I'm Your Huckleberry' pa objasnio:

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Tom Cruise 01:18

- Moj agent, koji je također zastupao Toma Cruisea (59), u osnovi me je natjerao da barem upoznam redatelja Tonyja Scotta - rekao je Kilmer, pa ispričao da se nije nimalo trudio na audiciji, no da je zavolio ulogu čim ju je dobio, piše People.

Screenshot

Iako je obolio ranije, rak grla s kojim se borio u javnosti je bio potvrđen tek 2017., a zbog njega glumac je ostao bez glasa. 

- Zahvalan sam cijelom timu u Sonanticu koji je maestralno obnovio moj glas na način koji nikad nisam mogao zamisliti. Kao ljudskim bićima, sposobnost komuniciranja je srž našeg postojanja, a učinci raka grla otežali su drugima da me razumiju. Prilika da ispričam svoju priču, glasom koji se čini autentičnim i poznatim, nevjerojatno je poseban dar - rekao je Kilmer.

Tvrtka je od 40 različitih glasova izabrala najbolji, a rezultat je svojom sličnosti originalu jako dirnuo Valovog sina Jacka.

- Nakon što smo mu predstavili stvoreni glasovni model Jack bio je prilično dirnut jer je nakon puno godina čuo tatin glas - izjavio je suosnivač tvrtke Sonatic, John Flynn.

Kilmer se borio da se njegov lik Icemana vrati u novi nastavak 'Top Guna', a s novom tehnologijom u filmu će imati svoj stari glas.

- Uvijek sam mu se divio, puno mi znači što smo ponovno radili skupa i što se vratio - rekao je Cruise o starom prijatelju.

Tom Cruise na premijeru novog 'Top Guna' stigao helikopterom. Naravno, on je njime upravljao
Tom Cruise na premijeru novog 'Top Guna' stigao helikopterom. Naravno, on je njime upravljao

Suparništvo između Icemana i Mavericka bio je nezaboravan dio prvog filma. Drago mi je što ćemo moći pokazati razvoj tog odnosa - rekao je redatelj nastavka, Joseph Kosinski.

Scena u kojoj se Iceman vraća u fil, dobila je izvrsne ocjene od kritičara i emotivno utjecala na mnoštvo fanova koji jedva čekaju vidjeti zvijezde u akciji.

LA: Poznati u  Shakespeare centru proslavili 23. ro?endan kazališnog programa

Kilmer je u mladosti bio u vezi s legendarnom pjevačicom Cher (75), Angelinom Jolie (46) i manekenkom Cindy Crawford (56). 

POGLEDAJTE VIDEO S GLUMICOM IZ 'NE DAJ SE NINA':

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu