Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Važnost darivanja krvi: Slavni pomogli u stvaranju heroja

Udruga darivatelja krvi uz potporu domaćih zvijezda organizirala je akciju 'Crvenkapljica i prijatelji' čija je svrha darivanje krvi objasniti i približiti najmlađima

Foto: Promo
4 komentara

Od kolike su važnosti darivatelji krvi za cjelokupno društvo, pokazala je i Svjetska zdravstvena organizacija proglasivši darivatelje krvi herojima, pozivajući se na izreku 'Tko spasi jedan život, kao da je spasio cijelo čovječanstvo'. Darivatelji krvi uistinu jesu heroji. Spašavaju tuđe živote, nesebično darujući dio sebe.
 
Svi mi i naši bližnji, ako nam zatreba krv kao lijek, ovisni smo samo i isključivo o jednom- dobrovoljnim darivateljima krvi. Dobrovoljni darivatelj krvi je posredan, aktivan sudionik u liječenju bolesnika, on je aktivna veza između zdravog dijela društva i bolesnika.

Foto: Marko Ercegović

S obzirom na to da se susrećemo s velikim problemom, da su u cijeloj Hrvatskoj primjetni procesi starenja stanovništva, a isto to istovremeno nosi pojačanu potrebu za krvlju (češće operacije starijeg stanovništva, narušeno zdravlje..), kao i manju mogućnost onih koji krv uopće mogu darovati, izuzetno je važno kontinuirano raditi na promociji važnosti darivanja krvi, u spašavanju ljudskih života, edukaciji, informiranju, kao i na osiguravanju novih generacija darivatelja krvi.

Foto: Marko Ercegović
Upravo zato je jučer Udruga darivatelja krvi uz potporu osoba iz javnog života, Tarik Filipović, Rene Bitorajac, Danijela Trbović, Sanjin Španović, Andrea Andrassy, Mario Petreković, Dubravko Šimenc, Jurica Golemac, Rafael Dropulić, Zlatan Zuhrić Zuhra, Frano Ridjan i ostali, organizirala akciju 'Crvenkapljica i prijatelji', u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu, Petrova 3.

Foto: Marko Ercegović
Poseban naglasak bio je na najmlađima, njihovoj prisutnosti i igri sa maskotom Udruge darivatelja krvi, ‘Crvenkapljicom’, a sve u svrhu toga da se najmlađima crvena kap približi i da ju pamte kao nešto veselo i pozitivno te tako stvore pozitivan temelj i stav prema krvi i darivanju krvi.

Naši partneri pišu
Message