Obavijesti

Show

Komentari 10

Večera za pet na selu: Želja joj je rušiti predrasude o veganima

Večera za pet na selu: Želja joj je rušiti predrasude o veganima
7

Gledatelji su se prvi tjedan prikazivanja kulinarskog showa 'Večera za 5 na selu' upoznali s okusima Istre, a nakon osebujnih kandidata iz Istre upoznajte natjecatelje iz Sisačko-moslavačke županije

VIDEO

Kulinarska emisija 'Večera za 5' u kojoj kuhari amateri pripremaju jedni drugima jela i ocjenjuju se dobila je novi sezonu na RTL televiziji i to specijalno izdanje na selu.

Poznata lica u 'Večeri za 5 na selu': Jasna je prva domaćica
Poznata lica u 'Večeri za 5 na selu': Jasna je prva domaćica

Gledatelji su se prvi tjedan prikazivanja kulinarskog showa 'Večera za 5 na selu' upoznali s okusima Istre, a nakon osebujnih kandidata iz Istre upoznajte natjecatelje iz Sisačko-moslavačke županije. 

Dubravka Vidmar (47) vlasnica je OPG-a, veganka koja se prije tri godine sa suprugom i kćeri iz Zagreba preselila u mjesto Stružec pokraj Popovače. Uzgaja voće, povrće, razno bilje od čega pravi džemove, octe, med i biljne proizvode poput ulja za tijelo. Na svom su imanju udomili i neke životinje o kojima skrbe, ponajprije mačke i pse iz azila.

Najviše voli kuhati različite vrste paprikaša i rižota te peći kolače. Omiljeno su joj jelo uštipci s tikvicama, juha od mrkve i bundeve. Kao najveću manu svom kuhanju smatra to što stavlja premalo soli, no svi koji su probali njezina jela imaju samo riječi hvale. U show se prijavila zato što ponajprije želi srušiti predrasude o veganima i veganskoj kuhinji i pokazati kako je takva prehrana jako ukusna, a život u prirodnom okruženju daje joj prijeko potreban mir. 

Marija Mlojo (43) dolazi iz Kutine, vlasnica je frizerskog salona i majka troje djece. U slobodno vrijeme, uživa spremati delicije za svoju obitelj jer kaže da je to najbolje opušta.

Ipak, najviše voli peći torte. Omiljeno joj je jelo grah, voli pripremati kuhanu šunku s kiselim kupusom, a najdraža joj je talijanska kuhinja. U show se prijavila jer se želi dobro zabaviti, doživjeti novo iskustvo i upoznati nove ljude.

Ena Petković (30)  magistrirala je ekonomiju, želi postati profesorica u srednjoj školi. Njezin se šogor bavi vinogradarstvom, a kako je to obiteljski posao, i ona pomaže kad god može. Osim što voli kuhati, Ena to radi i zbog svog zaručnika koji ima celijakiju pa mora izbjegavati gluten i paziti na prehranu.

Najradije priprema piletinu ili puretinu s povrćem, a najdraže su joj jelo pohane palačinke. Kao svoju najveću mana smatra to što koristi previše posuđa tijekom kuhanja. U show se prijavila kako bi predstavila hranu i vina obitelji Romić u čemu će joj pomoći baka, sestra, šogor i njegove sestre.

Zoran Kramarić (53) dolazi iz naselja Husain koje je u sastavu Kutine, trenutačno je nezaposlen, no zato radi sve potrebno oko kuće, na njivi, potom s kamenom, ciglom te ističe da ipak najviše voli raditi s drvetom. Živi sa suprugom i četvero djece i imaju staklenik u kojem uzgajaju kale za prodaju.

Često kuha ručak za svoju obitelj, za sebe kaže da je sjajan roštilj-majstor i ponosi se svojim tradicionalnim jelom - soparnikom. Pečenje kolača ipak prepušta supruzi, koja ga je i prijavila za sudjelovanje u showu jer smatra da ljudi trebaju vidjeti njegov talent. Zajedno su sudjelovali u kvizu 'Pet na pet', a voljeli bi sudjelovati u još nekom televizijskom showu. Zoran očekuje pobjedu i ne boji se konkurencije. 

Spomenko Vida (55) je ugostitelj koji ima svoj restoran, podrijetlom iz Kutine, no preselio se u Repušnicu kad se oženio. Otac je dvije kćeri, koje mu najviše pomažu u kuhanju. Ima veliki vrt u kojem uzgaja razno povrće, a najviše voli raditi rezbarije od drva i uživati u prirodi. Za sebe kaže da je majstor u roštilju, što i voli najviše jesti. Također voli pripremati gulaš, grah i meso pod pekom. Jako voli začinjenu hranu, što može biti njegova najveća pogreška u kuhanju. U „Večeru za 5 na selu“ prijavio se zato što jako voli taj show i želi vidjeti kako to izgleda s druge strane, a i voli izazove.

PROCURILE GOLIŠAVE FOTKE PJEVAČICE: 'Dobivam odvratne komentare, ovo je previše'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...