Obavijesti

Show

Komentari 60

Vedrani Rudan dali otkaz, Daniel Delale suspendiran

Vedrani Rudan dali otkaz, Daniel Delale suspendiran
3

Spisateljica poručuje onima koji su joj dali otkaz da joj ne ubiju djecu i ne raketiraju kuću. Zbog priloga suspendirali su i urednika 'In magazina'

VIDEO

Čelnici Nove TV pristojno su mi ponudili da se ispričam Židovima zbog citiranja 'Dnevnika Ane Frank’. Onima koji ga nisu pročitali, to preporučujem i neka im bude trajna inspiracija, kao što je meni i mojoj obitelji. U 'IN magazinu’ sam usporedila napad na Gazu s Holokaustom, a poginulu palestinsku dječicu s Anom Frank. Ne, neću se ispričati zbog citata iz njene knjige: 'Prestanite biti Židovi i budite ljudi!’, kaže Vedrana Rudan, koja je komentirala Židove u “IN magazinu” Nove TV i dobila otkaz. Dodaje da je ona jedina osoba na svijetu koja je na televiziji objavila imena i prezimena poginule palestinske djece.
- Učinila sam strašan zločin objavivši imena te dječice jer više nisu bezlična masa. Bojim se! Molim one koji su mi dali otkaz da mi ne ubiju djecu i ne razvale kuću raketama. Suvlasnik Nove TV Ronald Lauder je predsjednik Svjetskoga židovskoga kongresa, pa pretpostavljam da su, nakon što je on čuo o čemu sam govorila, krenule takve reakcije - rekla je spisateljica. Smatra kako ne bi imala problema da ne govori istinu.
- Ne prihvaćam da me se definira kroz moj odnos prema Židovima. Nije problem u mojim riječima, nego u njihovim zločinima - govori Rudan. Prilog su prije emitiranja, tvrdi ona, pogledali njeni šefovi na Novoj. Kasnije su u svakim “Vijestima” emitirali ispriku židovskoj zajednici ograđujući se od njenih izjava.
- Isprva su šefovi bili duboko dirnuti strašnim sudbinama u Gazi. Znaju kako bi se oni osjećali da im netko pobije djecu - tvrdi Vedrana. Na njen prilog reagirao je i Aleksandar Tolnauer, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine, koji kaže da je uspoređivati Holokaust s Gazom nedopustivo. Smatra da je Rudan bila na rubu govora mržnje, strašnijim od antisemitizma. Suspendirani Daniel Delale neko vrijeme neće voditi ni uređivati “Red Carpet”.


VEDRANI RUDAN OTKAZ, DELALU SUSPENDIRALI
“Ističemo da je V. Rudan iznijela isključivo svoj stav, a nikako Nove TV. Mi osuđujemo bilo kakvu vjersku i nacionalnu netrpeljivost te govor mržnje, kojemu nema mjesta u našem programu. Urednička procjena o prihvatljivoj razini korištenja slobode govora i umjetničkog izražavanja bila je pogrešna. Temeljem interne istrage Delalu smo suspendirali.”

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju