Show

Komentari 10

Vegetarijanka Ema ispala iz 'MasterChefa', presudilo joj je neuspješno trančiranje pileta

Vegetarijanka Ema ispala iz 'MasterChefa', presudilo joj je neuspješno trančiranje pileta

Jelo koje su morale replicirati prezentirao im je svestrani ugostitelj Marin Medak. Radilo se o japanskom jelu Yakitori piletina koja se peče na roštilju, s teriyaki umakom

Članovi plavog, gubitničkog tima u posljednjem gastroduelu ovoga puta morali su među sobom odabrati tko će se u eliminacijskom izazovu boriti za ostanak u MasterChefu.

Tihomir Bježančević imunitet je dobio od Eme Baniček, a Zvijezdana Posavec ga je osvojila. Time su u nominacijskom krugu ostali još Roko Kulušić-Neral, Ana Antunović i Ema Baniček. Najviše glasova kolega za eliminacijski izazov dobila je Ema, a Ana i Roko bili su izjednačeni te je Ema, kao voditeljica plavog tima, morala izabrati tko će od njih dvoje sve pratiti s galerije, a tko će se u kuhinji uhvatiti u koštac s novim zadatkom. Budući da je Ema nominirala Anu, ostala je pri tome te Anu odabrala za svoju suparnicu u eliminacijskom izazovu.

Jelo koje su morale replicirati prezentirao im je svestrani ugostitelj Marin Medak. Radilo se o japanskom jelu Yakitori piletina koja se peče na roštilju, s teriyaki umakom. 'Jako dobro znam napraviti roštilj, radim ga od malena', komentirala je Ana zadatak pred njima, dok je Emi roštiljanje slabija strana te smatra da joj je ovo previše kompliciran zadatak. 'Jako je puno nepoznanica', rekla je Ema, a obje su procijenile kako je ovo najteži izazov s kojim su se susreli do sada.Prije nego što su krenuli kuhati, Marin im je savjetovao: 'Provjerite da vam se daska ne kliže, da vam je suha ruka koja drži nož. Radite hladne glave i polaganim potezima. Najbrži put je sporiji put kod trančiranja jer inače nećete dobiti rezultat koji trebate.' Za kuhanje ove egzotične poslastice imale su na raspolaganju 70 minuta unutar kojih su morale trančirati pile.

Čim su počele raditi, kod Eme, koja inače ne jede meso, javila se dilema koji nož koristiti za trančiranje. 'Lakše bi mi bilo raditi s povrćem. Radije bih pekla ono što jedem nego ono što ne jedem', kazala je Ema, a s galerije se moglo čuti i nekoliko pošalica na račun vegetarijanaca koji trančiraju pile.

- Čini mi se da su smirene i pedantne. Također su si i pomagale iako je eliminacijski izazov, tako da svaka čast curama - komentirao je Tomislav. Iako su nakon predstavljanju jela izrazile bojazan da zbog kompliciranosti neće uspjeti dobro replicirati svih 16 štapića ražnjića na kojima su se nalazili dijelovi piletine od vrata do trtice, obje su prilično uspješno servirale svoje tanjure u zadanom vremenu.

Na Eminom tanjuru, koji je pred žiri donesen pod brojem jedan, Marin je primijetio kako bamija nije bila dovoljno pečena. Hrskavica je trebala biti na ražnjiću i nije dovoljno dobro obrađena jer su trebala biti dva mišića, a na tanjuru su tri komada. Jetrica su izgledala dobro, a sa srca je skinuto previše mišića. Krilce je prema procjeni gosta kuhara dosta dobro napravljeno, pileća prsa relativno dobro, ali su na ražnjiću trebali biti veći komadi. Nedostajalo je karamelizacije i teriyaki je bio prerijedak, ali okus je bio dobar. ''Za nekoga tko prvi put to radi rekao bih da je to dosta dobar tanjur'', istaknuo je Marin.

Na Aninom tanjuru bamija je vizualno izgledala sirovo. 'Pileća prsa su dosta malena, mali batak koji izgleda dobro pečen. Jetra je premalena, želudac je stavljen u dva komada kako je i trebalo. Trtica je bila na dobrom putu, ali nije dovoljno dobro zapečena. Umak je bolji na tanjuru broj jedan. S tim da je karamelizacija na drugom tanjuru bolja', rekao je Marin te dodao da je, iako je tehnički bio bolje odrađen, nedostajao jedan element na Aninom tanjuru. Ipak, Marin je jedan bod više dao upravo Aninom tanjuru.

Damiru se okusom više svidio Anin tanjur zbog karamelizacije. 'Još jedna stvar koju Marin nije spomenuo je umak i bio mi je bolji ukupan dojam', rekao je Damir koji je Ani također dao bod više. Karamelizacija je presudila i kod Melkiora koji je po bod više dao Aninom tanjuru, ali i kod Stjepana koji je isti broj bodova dao oba tanjura.

- Moj cilj je nastaviti s kuhanjem. Gdje ću otići točno, ne znam - rekla je Ema kada je saznala da je ovo za nju bilo posljednje kuhanje u MasterChefu. ''Bilo je uzbudljivo, lijepo turbulentno, bilo je uspona, padova i tako stalno. Dinamično. Svaki tren u MasterChef kuhinji mi je bio baš drag. Uživala sam'', istaknula je Ema.

- Ponovno sam osvijestila svoju volju i želju za nastavkom natjecanja, ali žao mi je što je baš Ema ta koja napušta show - zaključila je Ana.

Najčitaniji članci