Obavijesti

Show

Komentari 10

Vesna Pisarović se u Zagreb vraća sa novim jazz projektom

Vesna Pisarović se u Zagreb vraća sa novim jazz projektom
3

“You are always on my mind,“ “Heartbreak hotel“, „Are you lonesome tonight“, samo su neke od pjesama iz Elvisovog opusa s kojima će se Vesna predstaviti 19. 3.

VIDEO

Nakon brojnih uspjeha na hrvatskoj zabavno glazbenoj sceni i transformacije u Den Haagu, Londonu i Berlinu, Vesna Pisarović vraća se u Zagreb s neobičnim i kreativnim jazz projektom. 

“You are always on my mind,“ “Heartbreak hotel“, „Are you lonesome tonight“, samo su neke od pjesama iz Elvisovog opusa s kojima će se Vesna predstaviti zagrebačkoj publici 19.3. drugoj večeri Jazz.hr/proljeće u maloj dvorani Lisinski. Vesna Pisarović koja trenutno živi između Berlina i Zagreba, nedavno je objavila svoj jazz prvijenac pod nazivom „With Suspicious Minds“. 

U suradnji s vodećim glazbenicima berlinske jazz  i free jazz scene; Gerhardom Gschlößlom, Janom Roderom, Steve Heatherom, Elvis u interpretaciji Vesne i njenog kvarteta donosi uistinu nešto posve novo. O uspjehu njenog jazz prvijenca svjedoči i velika promotivna turneja koja će se održati u svibnju u Italiji i svim većim gradovima u Njemačkoj.

With Suspicious Minds je eksperimentalni jazz projekt posvećen glazbenom opusu Elvisa Presleya. Intervenirajući u nebrojene interpretacije, imitacije i obrade Elvisa, projekt zapravo donosi nešto sasvim novo i neočekivano, ne samo tako što putem ironije i distanciranja izmješta kralja rock'n'rolla iz uobičajenog miljea pop-estetike, već i zato što na osnovi marljivog postupka dekonstrukcije «ogoljuje kralja», te iza glamuroznog ruha hitova otkriva utjecaje najrazličitijih glazbenih stilova: od bluesa do country glazbe, od gospela preko «američke pjesmarice» do jazz standarda. Elvis bez Elvisa, tj., Elvis lišen sjaja i sladunjavosti pop izričaja time postaje osnova nove glazbene sinteze, ali i predložak za maštovitu igru grupne improvizacije. 

Uz Vesnin svojstven vokalni pristup, projektu se pridružuju australski i njemački glazbenici nastanjeni u Berlinu, odražavajući pritom čitavu hibridnost berlinske glazbene scene: uz kontraste između strukture i njezine odsutnosti, jazza i slobodne improvizacije, očekivanog i začudnog.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin