Show

Komentari 126

Vi ste odabrali: Petra Plantak je prvi favorit showa 'Masterchef'

Vi ste odabrali: Petra Plantak je prvi favorit showa 'Masterchef'

TIJESNA BORBA Studentica iz Novog Marofa osvojila je u anketi 24sata 3 posto više vaših glasova od drugoplasiranog studenta komunikologije Marka Palfija

Petra Plantak (28) zasjela je na prvo mjesto ankete 24sata o kandidatima s najviše šanse za pobjedu u showu 'Masterchef'. Studentica ekološke poljoprivrede ima 1661 glas, odnosno 33 posto. U showu je do izražaja došla njezina talentiranost, kreativnost i mogućnost brzog učenja. No, osim toga pokazala se i kao najveća 'tremašica' kojoj je vrijeme najveći neprijatelj. Petra je počela kuhati s 20 godina. Ljubav prema kuhanju prenijela joj je bivša cimerica koja je često putovala i kuhala joj specijalitete iz zemalja koje je posjećivala. Natjecateljica 'Masterchefa' jednom je poludjela na žiri showa jer su im pod žitarice 'podvalili' njihove prerađevine. Studentica im je prigovorila jer je smatrala da je potpuno u pravu.


- Smatram da su nam umjesto kategorije ‘žitarice’ trebali navesti kategoriju ‘tjestenine’ - ljutila se Petra.

Na drugo mjesto zasjeo je student komunikologije iz Međimurja kojeg kolege zovu 'kraljem Kutije iznenađenja'. Marku Palfiju pripalo je 1541 glasova, odnosno, 30 posto. Međimurac lani nije bio među 20 najboljih, dok ove godine briljira u kulinarskim izazovima. Pokazao je da odlično barata kulinarskim tehnikama, no čini se da je njegov najveći nedostatak to što nekad ide iznad svojih mogućnosti.

Daleko iza njih smjestio se Nikola Lesar s 817 glasova, odnosno, 16 posto kojeg žiri od milja zove 'kamikaza'.

- Može napraviti dobro jelo, ali ga zna i uništiti - rekao je za njega Radovan Marčić.

Međimurac ima neobične ideje kad kombinira jela, no nedostaju me tehničke vještine.

Ivona Kristina Vujnović Kike izborila se za četvrto mjesto, ima 538 glasova, odnosno 11 posto. Ona se jedina dvaput natjecala s profesionalnim kuharima, često je pobjeđivala u izazovima i pokazala se kao dobra šefica tima.

Petra Gerić je zasjela na peto mjesto ankete  s 4 posto klikova, a Ivana Čuljak koja je pokazala znanje u pripremi slastica na šesto s 3 posto. Ines Šarić je na predzadnjem mjestu s 90 glasova dok je na posljednje zasjeo Marko Matei s 76 glasova, odnosno, s tek 1 posto. Njemu je žiri zamjerio što ne zna namirnice termički obraditi.

Najčitaniji članci