Show

Komentari 4

Virtuoz na gitari: Stefanovski najavio koncert na Brijunima

Virtuoz na gitari: Stefanovski najavio koncert na Brijunima

Stefanovski ima vrlo uspješnu samostalnu karijeru tijekom koje je izdao impresivnu kolekciju albuma. Posljednjih godina stvara i glazbu za film i kazalište te ostvaruje zavidnu svjetsku karijeru

Kazalište Ulysses ugostit će 23. kolovoza u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu jednog od najpoznatijih gitarista ovih prostora - Vlatka Stefanovskog.

Besprijekorne tehnike i prepoznatljiva zvuka, ovaj slavni makedonski glazbenik u svojoj je bogatoj karijeri snimao i svirao s mnogim svjetskim imenima, kao i domaćim glazbenicima te se profilirao kao jedan od najvećih gitarističkih virtuoza.

Proslavio se kultnim glazbenim sastavom Leb i Sol, kojega je osnovao kao mladić, a koji je glasio za jedan od najvažnijih bendova bivše Jugoslavije. Snimili su 14 albuma i svirali po cijelom svijetu, a nakon njihovog razlaza Stefanovski započinje vrlo uspješnu samostalnu karijeru te izdaje impresivnu kolekciju samostalnih izdanja. Posljednjih godina stvara i glazbu za film i kazalište te ostvaruje zavidnu svjetsku karijeru.

Surađuje s mnogim velikim svjetskim glazbenicima, poput Tommyja Emmanuela, Stochela Rosenberga, Gibonnija, Jana Akkermana, Stefana Milenkovića i dr. Kao solist je nastupio s Londonskim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Monte Carla, Slovenskom filharmonijom te Big Bandom HRT-a, između ostalih.

Ulaznice za koncert po cijeni od 100kn/150kn moguće je kupiti na recepciji Nacionalnog parka Brijuni u Fažani, putem internetske stranice kazališta Ulysses te na prodajnim mjestima Eventima.

Brod iz Fažane za Mali Brijun polazi u 20:30 sati.

VIDI OVO: Kylie svima pokazala svoju kolekciju torbica i pola njih su Birkinice

Najčitaniji članci