Obavijesti

Show

Komentari 0

Višestoljetne zgrade i otvoreno nebo jedinstvena su kulisa 'Teatra pod zvijezdama' u Splitu

Višestoljetne zgrade i otvoreno nebo jedinstvena su kulisa 'Teatra pod zvijezdama' u Splitu
2

Cilj manifestacije je ustrajati na obogaćivanju prije svega kulturne ponude i sadržaja prvenstveno u Splitu, a potom i u cijeloj Dalmaciji

VIDEO

U bujanju raznih festivala i koncerta pravi je izazov biti kreativan i drugačiji od drugih što ovaj festival zasigurno jest. "Teatar pod zvijezdama" ove će godine doživjeti svoje četvrto izdanje. U prethodne tri godine zabilježili su veliku posjećenost publike, iznimnu medijsku pozornost, a kritika i publika, bile su podjednake u ocjeni našeg festivala.

No, ono što je dodana vrijednost projekta, svakako je važnost očuvanja kulturnih manifestacija, te produžavanje kulturnog ljeta u podsezoni. Festival je u svojim dosadašnjim izdanjima privukao brojne domaće goste, čime su ispunili vlastite zadane ciljeve.

Ove godine manifestacija će biti od 9 - 18.rujna, u prostoru dvorištu gimnazija Vladimir Nazor i Marko Marulić, prostoru s jedinstvenom raskošnom secesijskom scenografijom samih građevina i nenadmašnim kipom Judite. Naime, višestoljetne zgrade i otvoreno nebo jedinstvena su kulisa, a tematske kazališne i glazbene večeri koje planiraju upravo na tom specifičnom prostoru jasno govori kako će ovogodišnje izdanje 'Teatra pod zvijezdama' biti pun pogodak.

'Theatre and Clubbing concept' – nakon predstava i koncerata ovakva forma omogućuje publici druženje s glumcima i izvođačima. Organizatori žele da festival 'Teatar pod zvijezdama' postane sinonim vrhunskih kazališnih i glazbenih programa, ali i kvalitetnih prijateljskih druženja, koji nam svima, u ovom današnjem “novom normalnom” životu, ponajviše nedostaju.

Cilj manifestacije je ustrajati na obogaćivanju prije svega kulturne ponude i sadržaja prvenstveno u Splitu, a potom i u cijeloj Dalmaciji. O značaju kulture za razvoj i održivost turističkog sektora ne treba posebno pisati, ali se ne smije zaboraviti kako se s njom mora promišljeno upravljati, zaštititi je i ostaviti u nasljeđe budućim generacijama. Krajnji cilj tih aktivnosti je promocija i prepoznatljivost Splita kao društveno kulturnog centra Mediterana. 

Split: Građani uživaju u šetnji sunčanom Zapadnom obalom

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu