Obavijesti

Show

Komentari 10

Vješta trojka mogla je birati u čijem će timu biti, a svi su se ipak odlučili za chefa Damira

Vješta trojka mogla je birati u čijem će timu biti, a svi su se ipak odlučili za chefa Damira
23

Uvijek je bila odluka između Melkiora i Damira, ali Damir je prepoznao neke moje mane i mislim da mi može pomoći s tim, rekla je Lora, dok je Wannapa isto izabrala Damira

VIDEO

Žiri MasterChefa u potrazi je članovima svojih timova. Među pedesetak kandidata koji su prošli audiciju, Stjepan Vukadin, Damir Tomljanović i Melkior Bašić traže po osam članova, svatko za svoj tim. U zadnjoj epizodi vidjeli smo da su neke već izabrali i dodijelili im pregače.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:19

Da bi pokazali što znaju, kandidati moraju proći test kreativnosti, kuhajući s namirnicama koje su odabrali chefovi. Prva je skupina kuhala s namirnicama među kojima su glavne bile skuša i dagnje, a ostale su bile naranča, baby špinat, komorač, chilli, sushi riža, nori alga, hren, panko mrvice, mrkva, soja sos, kurkuma, mladi luk i kiselo vrhnje.

Osim namirnica iz vrećice, oba su tima imala pravo i na osnovne namirnice - maslinovo ulje, suncokretovo ulje, sol, papar, šećer, brašno, aceto balsamico, jaja, maslac i ocat.

- Bila sam jako sretna, jer je to moje područje. Ja sam žena od ribe - rekla je Matea Alduk kada je vidjela što se nalazi u vrećici, a nakon što je pripremila jelo, pregaču su joj ponudili i Stjepan i Damir.

- Ovo je jelo koje po meni nema greške - komentirao je Damir, no ona je ipak odlučila uzeti Stjepanovu pregaču.

- Zaledila sam se u glavi. Nisam imala nikakvu ideju. Ta riba me gleda, gledam ja nju i mislim što ću - rekla je Ivona koja je ovom prilikom prvi put filetirala skušu.

- Zadnjih 20 minuta mislila sam da neću ništa staviti na tanjur - rekla je Ivona.

Jelo koje je na kraju stavila pred žiri, nije ih zadovoljio, pa joj nitko od njih trojice nije ponudio pregaču. Pojedini kandidati nisu nikada prije radili s dagnjama, a poneki su išli s varijantom da iskoriste što više od dobivenih namirnica.

- Ljudi od kojih nisam očekivao da će ih pojesti trema, trema ih je pojela - komentirao je Stjepan gledajući kandidate kako pripremaju jela, neki od njih s izraženom tremom. Ecia Novaković je odlučila raditi sushi.

- Na svoje jelo sam ponosna, jer da sam mogla bolje, napravila bih bolje - rekla je ona, no ostala je bez pregače.

Robertu s Havaja ipak nije pošlo za rukom impresionirati jelom u ananasu: 'Povrće je prekuhano'
Robertu s Havaja ipak nije pošlo za rukom impresionirati jelom u ananasu: 'Povrće je prekuhano'

- Svakako nastavljam dalje kuhati. možda neće biti profesionalno, ali sigurno iz hobija - istaknula je Ecia.

Mnogo je pitanja tijekom kuhanja postavljao Luka Marin te objasnio kako je i to, osim kuhanja, način na koji pokušava pridobiti žiri. Iako žiri nije bio posebno oduševljen njegovi konstantnim propitkivanjima, njegovo je jelo bilo dovoljno dobro za prolaz, pa je dobio pregaču.

- Prilično sam sretan što sam u timu s Melkiorom, jer mislim da smo sličan karakter - rekao je Luka nakon što mu je Melkior ponudio pregaču.

Lucija Davidović dobila je dvije pregače - od Damira i Stjepana, a ona je izabrala Damira jer ju, kaže, podsjeća na njezinog tatu i ističe kako ju je smirio. Ipak, odluka čijem će timu pridružiti nije bila laka.

- Odluka je bila teška - kazala je.

Nikoli Koturu su pregaču ponudila sva tri člana žirija.

- Zaslužujem sve tri pregače - rekao je, ali odabrati je mogao samo jednog chefa, pa je odabrao Melkiora

- Zato što ćemo zajedno plesati - obrazložio je svoju odluku.

Za to vrijeme uz njega je stajala Mevlija Delić koja nije imala ni jednu pregaču, pa se Stjepan predomislio i dao je svoju pregaču njoj.

- Toliki žar, toliku želju nisam dugo vidio. Imaš ono što osobno tražim kod svojih kuhara, a to je strast, želja i volja za napredovanjem - rekao joj je.

Afganistanac iz 'MasterChefa': Bježali smo i noćili po šumama, a sad planiramo obitelj u Splitu
Afganistanac iz 'MasterChefa': Bježali smo i noćili po šumama, a sad planiramo obitelj u Splitu

Glavne namirnice koje su se našle pred drugom skupinom bile su teleći kare i dimljena slanina, a od ostalih celer korijen, mlada tikvica s cvijetom tikvice, timijan, kadulja, crno vino, dimljena crvena paprika, pekan orasi, tvrdi sir, suha šljiva, jabuka, luk, senf dijon i bučine sjemenke.

- Riskirajte ili igrajte na sigurno. Sve je na vama - rekao im je Stjepan.

- Znam točno te namirnice i znam da ću to tehnički dobro odraditi ako ništa drugo - rekla je Lora Cepetić.

Gotovo na samom kraju, kad je vidio da mu tanjur nije uspio, Marko Cvitanović bacio ga je u smeće i trebao je jelo napraviti iznova.

- Moja doza kreativnosti u tom trenutku je bila nula. Ja sam totalno fizički i psihički potonuo - rekao je te dodao: 'Bilo mi je neugodno i smiješno što sam im stavio na tanjur'.

Žiri se složio s tim da mu tanjur nije za prolaz, pa je i on u ovoj fazi napustio MasterChef. Za razliku od njegovog, jelo Vesne Slavice bilo je na razini MasterChefa, te je ona dobila dvije pregače.

- Smatram da ste zaslužili - rekao je Damir, a pregaču joj je dao i Stjepan.

- Ne mogu opisati koliko mi je drago vidjeti taj napredak, baku koja se toliko promijenila i napredovala od prošle godine - rekao je Stjepan.

Ona je, pak izabrala ući u Stjepanov tim. Damir je iznenadio cijelu skupinu koja se u jednom trenutku našla pred žirijem: Tihomir Krklec, Lora Cepetić, Wannapa Ponyon, jer im je svima ponudio svoju pregaču.

- Ovo su tanjuri koje tražimo u MasterChefu - rekao im je Stjepan te je i on svima dodijelio pregače, a Melkior je svoje pregače ponudio Lori i Tihomiru.

- Ja sam u takvom šoku da nemam riječi - komentirala je Lora. Unatoč trudu da pridobiju ove kuhare amatere u svoj tim, to nije uspjelo ni Stjepanu ni Melkioru. Naime, svo troje su se odlučili za Damirov tim.

ANKETA Koju ste emisiju gledali: 'MasterChef', 'Život na vagi' ili novu seriju 'Metropolitanci'?
ANKETA Koju ste emisiju gledali: 'MasterChef', 'Život na vagi' ili novu seriju 'Metropolitanci'?

- Uvijek je bila odluka između Melkiora i Damira, ali Damir je prepoznao neke moje mane i mislim da mi može pomoći s tim - rekla je Lora. Wannapa je isto izabrala Damira.

- Vjerovao je u mene od prvog dana kad sam došla na audiciju - obrazložila je Wannapa svoj odabir.

Tko će još zaslužiti svoju pregaču u jednom od tri tima, doznat ćemo već u sljedećoj epizodi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin