Show

Komentari 0

Vlade Divac došao na Hvar kod fotografa Lazića: Bivši košarkaš uživao je u poljima lavande...

Vlade Divac došao na Hvar kod fotografa Lazića: Bivši košarkaš uživao je u poljima lavande...

Upoznali su se 1989., kad je Divac došao igrati u Los Angeles Lakerse i odmah su se sprijateljili. Bivši košarkaš doplovio je sa svojim novim gumenjakom koji je kupio u Italiji...

Proslavljenog košarkaša Vladu Divca (53) i splitskog fotografa s losanđeleškom adresom Jadrana Lazića veže dugogodišnje prijateljstvo.

Upoznali su se 1989. godine, kad je Divac došao igrati u Los Angeles Lakerse i odmah su se sprijateljili. Lazić, koji se svojedobno našalio kako je prodajom svojih fotografija Brežnjevljeva sprovoda i terorista Abu Abbasa kupio kuću u Zavali na Hvaru, godinama ondje ljetuje.

Ove godine na Hvaru ga je posjetio njegov prijatelj Divac sa svojom obitelji. Bivši košarkaš doplovio je sa svojim novim gumenjakom koji je kupio u Italiji.

Divac je “turneju” po Jadranu započeo s Brijuna, odakle je otplovio u Marinu Frapa kod prijatelja Frane Pašalića, pa za Split, gdje ima obitelj, nakon čega je stigao na Hvar kod Lazića.

Divac je kod Lazića prenoćio, a splitski fotograf mu je htio pokloniti primjerak svoje fotomonografije “Jadran Lazić: 50 godina fotografije”, koju trenutačno promovira, a u kojoj je proslavljenom košarkašu posvetio šest stranica.

Dvije knjige s više od 900 stranica donose fotografije svjetskih zvijezda od Marlona Branda, Roberta De Nira, Jodie Foster, Johnnyja Deppa, Faye Dunaway do Leonida Brežnjeva, koje je Lazić fotografirao tijekom svoje dugogodišnje karijere.

No Divac je inzistirao da kupi knjigu. “Ne primam tako skupe poklone, platit ću”, naglasio je Divac.

Lazić, koji je na engleskom izdao samo 50 primjeraka svoje VIP knjige, za Divca je rezervirao knjigu broj 012, što je bio njegov broj u Los Angeles Lakersima (12). Divac se oduševio knjigom u kojoj su objavljene Lazićeve fotografije na kojima je 2004. pozirao u Americi na svom Harley Davidsonu u odijelu i sa svojom papigom Dačom.

- Dača je stalno kreštao tijekom snimanja i završio je u ormaru. Vladi se taman rodio sin i Dača je oponašao njegov plač pa je morao u ormar kako bismo imali mir tijekom snimanja - našalio se Lazić.

Divac se oduševio i poljima lavande koju Lazić posljednjih godina uzgaja na Hvaru, ali i maslina te smokava. Posjetili su i Palmižanu, ispijali su piće u beach baru “Laganini”...

Lazić je Divca odveo na večeru u konobu “Davor” s čijim je djelatnicima bivši košarkaš rado pristao pozirati, kao i s chefom Kristom Barbićem. Divac je u konobi uživao u morskim delicijama, domaćoj manistri s plodovima mora.

Divac se obećao ponovno vratiti na Hvar kako bi mogao uživati u miru više dana. Oduševljen je Jadranskom obalom.

Najčitaniji članci