Obavijesti

Show

Komentari 9

Voditeljica emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska’ u iščekivanju prinove: 'Sin Luka će biti brižan brat'

Voditeljica emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska’ u iščekivanju prinove: 'Sin Luka će biti brižan brat'

Maja Ciglenečki kaže kako korona virus nije poremetio raspored njoj i suprugu Bojanu. Prinovu željno iščekuju, a sigurni su kako će joj se obradovati i sin Luka (2). Tajming trudnoće ne bi mijenjala.

VIDEO

Maja Ciglenečki (31) otišla je krajem listopada na porodiljni i neko je vrijeme nećemo gledati na malim ekranima u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.  U prosincu u obitelj stiže pojačanje pa smo popričali s Majom oko toga što misli kako će se s prinovom slagati stariji brat Luka (2), ali i kako podnosi trudnoću. Emisija je dosad išla u 7 sati, a nedavno su je pomaknuli na 6.30. 

Često trudnice imaju nesanice, spadate li i vi u tu kategoriju pa ste na posao dolazili prilično budni ili ste spavali pa bi budilica “pomrsila” snove?

Na rano ustajanje sam već toliko navikla da mi nije predstavljalo problem ni u trudnoći. Često bih se sama probudila i prije nego što se budilica oglasi, ništa drukčije nije bilo ni prošlih mjeseci. Rijetka su bila jutra kad bih došla nerazbuđena na posao, ali i tad bi šalica kave bila dovoljna da zakoračim u dan kako treba.

Maja: Ustajem već u 3.30 da se našminkam i napravim frizuru
Maja: Ustajem već u 3.30 da se našminkam i napravim frizuru

Je li vas strah da će sin Luka biti ljubomoran ili ste ga već dobro pripremili na dolazak brata?

Ljubomora kod djece nije ništa neobično. Luku razgovorom pokušavamo pripremiti na dolazak prinove u obitelj, a s obzirom na njegov karakter i interakciju s mlađima od sebe, mislim da će biti brižan stariji brat. 

Kako ste reagirali kad ste saznali da ste trudni dok je pandemija, a i najizglednije je da će beba stići, a situacija se neće smiriti?

Trudnoća me jako razveselila i ni u jednom trenutku nisam pomislila da bi bilo bolje da je ‘tajming’ drukčiji. Voljela bih da su uvjeti drukčiji, da zdravstveni sustav funkcionira kao i prije i da nije sve toliko neizvjesno. Međutim, ne želim se uzrujavati oko stvari na koje ne mogu utjecati.

Jeste li jedna od onih mama koja odmah kupuje sve novo za bebu, iako već imate dječaka pa sve može naslijediti od brata, ili se vodite upravo time - “neke stvari već imamo”?

S obzirom na to da u obitelji imamo dečke, beba će naslijediti gotovo sve stvarčice. Malo je toga što kupujemo novo. Mališani brzo rastu, pa je i većina odjeće koju imamo poput nove. 

HRT-ova voditeljica: Mučnine nemam, sinčić stiže u prosincu
HRT-ova voditeljica: Mučnine nemam, sinčić stiže u prosincu

Jeste li imali posebnih želja u ovoj trudnoći po pitanju hrane za razliku od prve? Kaže se da je svaka trudnoća priča za sebe.

Slažem se da je svaka trudnoća individualna. Iako sam i prvu dobro podnosila, ovog mi je puta bilo još lakše pa sam dulje ostala aktivna. I dalje jedem što mi i kad odgovara. I inače se hranimo raznoliko, pa nisam uvodila promjene u prehranu. 

Bliski ste s Doris Pinčić i Zlatom Mück Sušec, a obje imaju dvoje djece. Jesu li vam dale savjet?

Naravno. Budući da obje kombiniraju zahtjevne poslovne obveze s obiteljskim životom i odgojem mališana, korisno je bilo poslušati njihova iskustva, pogotovo kad se radi o interakciji braće i sestara i različitim karakterima djece.

POGLEDAJTE 3. EPIZODU SERIJALA 'FIRMA':

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin