Obavijesti

Show

Komentari 16

Vruće hlačice i pleter: 5 žena je 3 mjeseca šivalo kostim misice

Vruće hlačice i pleter: 5 žena je 3 mjeseca šivalo kostim misice
5

Kostim je inspiriran bogatim dijelom Hrvatske (Slavonijom) te tradicionalnom Slavonkom čednom i skromnom ženom, koja se razvija u modernu, jaku, poduzetnu ženu, kažu nam iz direkcije Miss Universe

VIDEO

'Zlatna dolina' naziv je nacionalnog kostima kojeg će 17. prosinca hrvatska Miss Universe Mia Pojatina (23) predstaviti na svjetskom izboru na Tajlandu.

-  Kostim 'Zlatna dolina' je dizajnirala Ljiljana Šoch iz Nove Gradiške, a on je dio programa parade nacionalnih kostima. Kostim je inspiriran bogatim dijelom Hrvatske-Slavonijom te tradicionalnom Slavonkom čednom i skromnom ženom, koja se razvija u modernu, jaku, poduzetnu ženu, a u njegovoj izradi radio je tim od pet žena, puna tri mjeseca - kažu nam iz direkcije Miss Universe.

- Gornji dio kostima sadrži elemente tradicionalne slavonske nošnje, šlingano ručno rađeno tkano platno i ručno rađena čipka. Na pojasu i korzetu ručno je zlatnim koncem rađen hrvatski pleter, dio hrvatske baštine. Ogrlica i dio kostima prekriven je sa 2000 ručno ušivenih dukata. Dukati su svjedočili o bogatstvu obitelji - kažu iz direkcije.

Na ovogodišnjem izboru Miss Universe sudjeluje preko devedeset ljepotica iz  cijelog svijeta. Najviše prašine je podignula španjolska misica Angela Ponce (26), koja je rođena kao dječak, i kojoj predviđaju pobjedu.

- Gdje god na svijetu stojim u srcu nosim zlatna žitna polja, zelene ravnice, moje more, moju domovinu...dom i obitelj - napisala je Mia Pojatina na društvenoj mreži i ponosno pokazala svoj kostim.

Osim Mijine haljine, i haljina Miss Supranational Hrvatske 2018. Tihane Babilj (18) je privukla mnogo pozornosti javnosti. 

 

I haljina Miss Hrvatske Ivane Mudnić Dujmina (17) je digla mnogo prašine. Ivana se na svjetskom izboru u Kini nije plasirala među prvih 30, a pobjedila je Meksikanka Vanessa Ponce de Leon (26).

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...