Obavijesti

Show

Komentari 1

'Westworld': Dobili smo pravu potvrdu važnih teorija o seriji

'Westworld': Dobili smo pravu potvrdu važnih  teorija o seriji
4

Ostalo je mnogo neodgovorenih pitanja nakon posljednje epizode prve sezone 'Westworlda', no barem je (još) jedna ključna teorija potvrđena. Ali što sve nije odgovoreno?

VIDEO

Premda je ostalo podosta pitanja na koja još tražimo odgovor, nakon posljednje epizode prve sezone 'Westworlda' barem je (još) jedna ključna teorija potvrđena: radnja serije odvija se u nekoliko vremenskih perioda.

Znači, dobili smo odgovor na dvije velike teorije o 'Westworldu'; prva je da je Bernard Domaćin, a druga je da se radnja serije odvija u paralelnim vremenskim razdobljima. Tu je i još jedna teorija koja posljednjih dana kola po Redditu, a u pitanju je povezanost Arnolda i Bernarda. Odnosno, sada kada znamo da je Bernard Domaćin, je li moguće da je Bernard kreiran po Arnoldu? Da pojednostavimo - je li Arnoldovo puno ime 'Arnold Weber', obzirom da bi ono bilo anagram za 'Bernard Lowe'?

Nije to sve, naravno. Obzirom da smo u ovoj epizodi dobili potvrdu i za paralelne periode radnje, jesu li William i Man in Black iste osobe?

Za čitavu potvrdu 'kriva' je Dolores koja zbog nečega uspijeva 'vidjeti' kroz različite periode vremena. U ovoj je epizodi stigla 'kući', u prvi gradić Parka, u kojemu su zaposlenici vršili treninge i testove nad prvim modelima Domaćina. No, na toj se lokaciji 'sada' nalazi tek pijesak i toranj kostura nekadašnje crkve.

Doduše, tu je još jedna luda teorija. Obzirom da Dolores ima vizije svoje prošlosti, je li moguće da je Dolores čitavo vrijeme izgubljena unutar svojih sjećanja, odnosno unutar svojih nekadašnjih ažuriranja operativnog sustava? Što ukoliko se radnja serije ipak čitavo vrijeme odvija u sadašnjosti, no Dolores zbog svojih bugova u operativnom sustavu ima tek viziju Williama - što bi značilo da Dolores cijelo vrijeme putuje sama.

'Trace Decay' je generalno bila još jedna odlična epizoda, no možda vas neće oduševiti iz dva razloga: nije odgovorila na neka od velikih pitanja, kao što je bio slučaj u prethodnoj epizodi (što je ipak možda i dobro, jer treba ostati materijala i za drugu sezonu, ili pak ostatak epizoda prve sezone), te neće možda biti dobra za mrzitelje cliffhangera (poput autora ovih redaka).

Ostatak recenzije posljednje Westworld epizode donosi IGN Adria.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode