Show

Komentari 0

William i Kate će turnejom po Britaniji zahvaliti radnicima na prvim linijama: Raduju se tome

William i Kate će turnejom po Britaniji zahvaliti radnicima na prvim linijama: Raduju se tome

Par će u sklopu trodnevnog putovanja Kraljevskim vlakom proputovati oko 2100 kilometara kroz Englesku, Škotsku i Wales, a turneju su započeli u nedjelju navečer na londonskoj stanici Euston

Princ William (38) i njegova supruga Kate Middleton (38) doputovali su u Edinburgh na početku turneje po Britaniji vlakom, tijekom koje će zahvaliti radnicima na prvim linijama, osoblju domova za skrb o starijima i nastavnicima na nesebičnim naporima što ih ulažu u borbu protiv pandemije korona virusa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Par će u sklopu trodnevnog putovanja Kraljevskim vlakom proputovati oko 2100 kilometara kroz Englesku, Škotsku i Wales, a turneju su započeli u nedjelju navečer na londonskoj stanici Euston, odakle ih je ispratila velška pop zvijezda Shakin' Stevens. On je uživo otpjevao svoj hit iz osamdesetih 'Sretan Božić svima'.

- Hvala svim zaposlenicima u prometu koji omogućuju nesmetano prometovanje tijekom ove teške godine - pisalo je na tabli s informacijama o redu vožnje vlakova prije nego što su krenuli prema Edinburghu.

- Vojvoda i vojvotkinja raduju se što će ukazati na nevjerojatan doprinos radnika u cijeloj zemlji tijekom ove teške godine - stoji u priopćenju Kensingtonske palače.

Britanija je COVIDOM-19 najteže pogođena zemlja Europe s više od 60.000 potvrđenih smrtnih slučajeva.

Duke and Duchess of Cambridge royal train tour

Kraljica Victoria prvi je britanski monarh koji je 1842. koristio Kraljevski vlak za putovanja od Slougha do londonske stanice Paddington, premda kritičari posljednjih godina dovode u pitanje njegovu svrhu, smatrajući da se rijetko koristi i da je njegovo održavanje preskupo.

Najčitaniji članci