Obavijesti

Show

Komentari 15

Za Tošu će pjevati Nina, Tony i Sandi, ali Šola ne

Za Tošu će pjevati Nina, Tony i Sandi, ali Šola ne
5

Na megaspektaklu u čast Toše Proeskog nastupit će glazbenici iz bivše Jugoslavije. Nastupom će se nastaviti humanitarni rad preminulog pjevača

VIDEO

Na humanitarnom koncertu koji će se 5. listopada održati u Skopju u čast Toše Proeskog njegove će pjesme pjevati glazbenici s kojima se družio i surađivao. Na isti datum i na istome mjestu na kojem je Toše održao svoj posljednji humanitarni koncert, Tošine hitove će izvoditi najveće pjevačke zvijezde iz svih republika ex Jugoslavije, te neke inozemne zvijezde.
- Ovaj će koncert ispuniti mnoge Tošine neostvarene želje i nedosanjane snove i upravo to mi daje ogromnu snagu koja je potrebna da organiziram ovako zahtjevan humanitarno-glazbeni projekt. Okupljanjem Tošinih dragih prijatelja glazbenika dovršit će se neki započeti projekti koji su tragičnog jutra prekinuti. Upravo tog dana kad je poginuo Toše se trebao u Zagrebu naći s Ninom Badrić i potpisati već pripremljen ugovor s Karlovačkim za snimanje reklame i 11 velikih koncerata koje su Nina i Toše trebali održati u 11 hrvatskih gradova - kaže Tošina menadžerica Ljiljana Petrović. Osim Nine, iz Hrvatske će na pozornici gradskog stadiona u Skopju nastupiti Tony Cetinski i Sandi Cenov.
- Tony je mnogo pomogao Toši u stvaranju karijere u Hrvatskoj, a duet koji su snimili približio je Tošu hrvatskoj publici. Sandija smo pozvali jer je bio vjeran gost na svim Tošinim koncertima i promocijama - kaže Ljiljana.
Kako doznajemo, organizatori koncerta iz Međunarodne fondacije Toše Proeski nisu pozvali Antoniju Šolu. Iako je i ona surađivala s Tošom, nakon njegove smrti oglušila se na brojne apele Tošinih roditelja da ispoštuje barem godinu dana tišine i da u tom periodu ne izvodi pjesme posvećene Toši. Antonija je, međutim, upravo za pjesme posvećene Toši dobila nagrade na Radijskom festivalu te nedavno održanom Ohrid festu. Iz BiH na koncertu će zapjevati Tifa, bivši pjevač Bijelog dugmeta, kojeg je Toše obožavao.
- Kad god bi bio u Sarajevu, uvijek je posjetio Tifu u njegovom domu. Bili su pravi prijatelji - prisjeća se Ljiljana. Iz Srbije će u Skopje stići Goca Tržan, koja je s Tošom otpjevala duet "1200 milja" i Bilja Krstić, koja je u duetu s Tošom snimila pjesmu "Jovano Jovanke". Bit će tu i Željko Samardžić, te Leontina, koja je napisala kompoziciju i tekst pjesme "Čija si". Ivan Plavšić, koji je s Tošom planirao akciju Humano srce za pomoć invalidima, preminulom će prijatelju od princeze Karađorđević donijeti priznanje Humano srce, koje će predati Tošinoj obitelji. Za Tošu će pjevati i makedonske zvijezde Kaliopi, etno bend Sintezis, Naum Petreski, te pijanist Simon Trpčevski. Esma Redžepova neće moći biti na koncertu jer nastupa u Nizozemskoj. Iz Crne Gore doći će Bojan Marović, a iz Slovenije operna diva Alenka Gotar, koja je 2007. predstavljala Sloveniju na pjesmi Eurovizije. Još jedna eurovizijska predstavnica Ruslana stići će čak iz Ukrajine kako bi odala počast Toši, s kojim je prijateljevala otkako su se 2004. upoznali na Eurosongu u Istanbulu. Iz Londona će u Skopje doći i trojica engleskih kompozitora s kojima je Toše surađivao na albumu za inozemno tržište. Jedan od njih je Andy Wright, bivši član Simply Reda, koji je napisao nekoliko pjesama za još neobjavljeni Tošin strani album. Cilj koncerta je i nastaviti humanitarni rad koji je Toše za života započeo. Za trajanja koncerta, koji će prenositi mnoge TV postaje, na ekranu će se vrtjeti brojevi telefona koje će gledatelji moći pozivati i tako donirati novac u humanitarne svrhe. Donirana sredstva ostat će u zemlji u kojoj su prikupljena, a Fondacija će u suradnji s predstavnicima svake pojedine zemlje odlučiti kome je pomoć najpotrebnija i kome će se dodijeliti novac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda
GLUMICA

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda

Anita Berisha proslavila se ulogom Petre u seriji 'Zabranjena ljubav' koja se počela prikazivati 2004. godine
Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu