Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Zaboravite priču, 'Smrtonosno oružje 5' nikada nećemo vidjeti

Iako su mnogi mislili da se rad na snimanju petog filma franšize nastavlja, redatelj serijala Richard Donner sada je dao nekoliko izjava u kojima je opovrgnuo takve stavove

Foto: Facebook/Screenshot
12 komentara

Film koji je iznjedrio tri nastavka, gotovo sva tri hvaljena, već niz godina pokušava dobiti i peti dio. Ipak, snima se i druga sezona serije po filmu, i to popularne. Stoga je jasno kako je interes gledatelja za film i dalje dovoljno visok. No iako je bilo onih koji su mislili rad na tom projektu u punom jeku, redatelj serijala, Richard Donner dao je izjave u kojima je opovrgnuo takva mišljenja.

ZAUSTAVLJEN TERORIZAM 'Sedam dana straha': Elitni su komandosi izveli opaki napad

Još tada je redatelj konstatirao kako samo treba razriješiti stvari sa scenaristom i studijom te da bi to trebalo biti to. No kako se čini, čak i Donner sada shvaća kako je sve bilo uzalud te kako do filma jednostavno neće doći.

- Spreman sam za peticu Zvat će se Lethal Finale. Mračan je film. Bili smo spremni, ali onda je Warner Bros. krenuo raditi svoje stare trikove. Ne baš Warner Bros., nego svi ti ljudi u pravnoj službi koji su pregovarali na kontraproduktivan način. Treba ih poslati u studio da rade s producentima i redateljima i glumcima i da nauče kako se radi film, a onda da idu u pregovore. Ovo je jednostavno posramljujuće - tužno je rekao Donner.

No kada o svemu razmislimo, moramo reći kako nam nije nimalo krivo što do filma neće doći. Ne samo da tako nećemo vidjeti još jedan loš film u serijalu, poput četvrtog dijela, već se svi mogu baciti na nešto kreativno, umjesto na reboot/remake/nastavak još jednog filma.

Ipak, u posljednjih par godina je mnogo filmova upalo u tzv. 'development hell', iz kojeg su se izvukli. Spomenimo samo 'Bitku na Pacifiku 2', koja nam čak i dolazi u ožujku. Iako mi jesmo ljubitelji ove franšize, ovaj put ćemo reći da je bolje ostaviti mrtve neka snivaju.

Tema: FILM

Message