Show

Komentari 0

Zagreb Film Festival proglasio ovogodišnje najbolje filmove

Zagreb Film Festival proglasio ovogodišnje najbolje filmove

Uoči projekcije proglašeni su ovogodišnji laureati ZFF-a na dodjeli nagrada u Galeriji SC. Žiri dugometražnog filma dodijelio je Zlatna kolica za najbolje dugometražno ostvarenje austrijsko-njemačkom filmu 'Konačna sloboda'

Projekcijom komedije 'Deset u pola' oskarovca Danisa Tanovića u subotu navečer u prepunom auditoriju kina SC završen je službeni program 19. Zagreb Film Festivala. Film s glumačkom postavom predvođenom Brankom Đurićem, Izudinom Bajrovićem, Anjom Matković i Goranom Navojcem, ZFF-ovoj publici predstavio je dio ekipe na čelu s redateljem.

POGLEDAJTE TRAILER ZA FILM:

Uoči projekcije proglašeni su ovogodišnji laureati ZFF-a na dodjeli nagrada u Galeriji SC. Žiri dugometražnog filma dodijelio je Zlatna kolica za najbolje dugometražno ostvarenje austrijsko-njemačkom filmu 'Konačna sloboda' Sebastiana Meisea, film u kojem se vješto isprepliću osobno, senzualno i političko portretira nesvakidašnji odnos dvojice muškaraca koji se upoznaju u zatvoru.

Dobitnik posebnog priznanja u međunarodnoj dugometražnoj konkurenciji je hrvatski film Zbornica redateljice 'Sonje Tarokić', koji je žiri opisao kao metaforu društva u cjelini i borbu jedne žene da ga poremeti.

Zlatna kolica za najbolji film iz međunarodne kratkometražne konkurencije odnosi makedonsko-ruski film 'Sjeverni pol' Marije Apčevske, posebno priznanje u kategoriji kratkometražnog međunarodnog filma žiri je dodijelio ukrajinskom filmu 'Tatine tenisice' redateljice Olhe Zhurbe, a Zlatna kolica u Kockicama, natjecateljskom programu hrvatskog kratkometražnog filma pripala su filmu 'Jesen našeg ljeta' Karla Voriha.

Zagreb: Natjecateljski program 19. ZFF-a završio dodjelom nagrada

Posebno priznanje u nacionalnom programu kratkog metra odnosi film 'Sve što dolazi' redatelja Mate Ugrina, a norveški film 'Sestre i njihove supermoći' u režiji Silje Salomonsen i Arilda Østina Ommundsena bio je najbolji u konkurenciji KinoKino. 

Najčitaniji članci