Obavijesti

Show

Komentari 0

Zagrebačka plesna skupina prva na svijetu osmislila koreografiju popularne serije 'Squid Game'

Zagrebačka plesna skupina prva na svijetu osmislila koreografiju popularne serije 'Squid Game'

Kako bi priča bila što realnija i vizualno sličnija samoj seriji, naručili smo originalne kostime, uključili sve najpoznatije likove u priču, a u videu pričamo i na korejskom jeziku, rekao je voditelj plesne skupine Matej

VIDEO

Plesna skupina Universe Dance Crew iz Zagreba, pod vodstvom osnivača Mateja Meića (29), prva je na svijetu osmislila plesni projekt na temu popularne Netflixove serije 'Squid Game' koju su u prva četiri tjedna prikazivanja pogledala 142 milijuna kućanstava. 

- Mi smo prvi koji smo napravili koreografiju na tematiku korejske serije. Nekoliko dana kasnije video je izbacio i Gravy Babies, inače jedna od najboljih plesnih skupina koja se natjecala na 'World of Dance'. Sudjelovali smo na raznim natjecanjima i projektima te ne mislimo stati. Nastavit ćemo pratiti korak s najboljima te se nadamo da će te i nas u budućnosti moći gledati na pozornici jedne od najpoznatije američke TV emisije - rekao je Matej. 

Nakon hrvatskog 'Supertalenta' te brojnih uspješnih plesnih natjecanja, Universe Dance Crew nastavio je raditi ono u čemu su najbolji. Kroz ples, glumu i originalne kostime, prezentirali su korejsku seriju koja je skinula sve rekorde. 

- Kako bi priča bila što realnija i vizualno sličnija samoj seriji, naručili smo originalne kostime, uključili sve najpoznatije likove u priču, originalno se pričalo na Korejskom jeziku te smo izradili i Squid Game kartice koje su naše polaznike vodile u Universeovu dvoranu SPACESHIP kod zagrebačkog Kvaternikovog trga - objasnio nam je Matej. 

Koncept smišljanja trajao je otprilike oko mjesec dana, a 60 plesača Universe Dance Crewa u sedam dana savladalo je plesne pokrete. Priča započinje okupljanjem polaznika u dvorani gdje ih se uspava, a zatim ih se budi na nepoznatom mjestu, baš kao što je to i u seriji. Tamo ih čekaju svi plesni voditelji iz Universea pod maskama Pink Soldiersa (Ivor Dvoršćak, Lea Maček, Kristijan Obad, Lana i Dorotea Meštrić, Margi Goleš). 

- Polaznicima je objašnjeno kako će morati plesati da bi "preživjeli" i u tu cijelu priču ulazi street ples. Svaki voditelj uz grupu polaznika izvodi svoj plesni stil (krump, hip hop, breaking, heels), a usred videa se pojavljuje i lutka iz prve igre u Squid Gameu koju glumi plesna voditeljica iz Universea, Vanna Slaviček (afro/dancehall) - kazao je Matej koji glumi serijskog lika 'Frontmana' nakon čega je dodao: 

- Na kraju svi zajedno plešemo plesni stil litefeet te eksplozivno završavamo video.

Cijeli koncept i završne koreografije, od kad se pojavio Frontman, osmislio je glavni plesni voditelj Matej Meić, a ostale koreografije priredili su plesni voditelji, svaki za svoj stil. Plesnu i glumačku priču kroz video je izrealizirao Filip Šarić, na korejskom jeziku pričao je Isaac Kim koji je rodom iz Južne Koreje, a najbolje trenutke s fotoaparatom ulovila je Sara Milić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!
PROMO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!

BOK Fest održava se u Bjelovaru se od 26. travnja do 9. svibnja. Uz desetak vrhunskih predstava domaćih i stranih kazališta, Bjelovarčani će tijekom festivala imati priliku uživati i u brojnim popratnim događanjima

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad
Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.