Show

Komentari 0

Zagrepčanka Tena snimila spot u pratnji Matije Dedića: Radnja se vrti oko njezine osobne priče

Zagrepčanka Tena snimila spot u pratnji Matije Dedića: Radnja se vrti oko njezine osobne priče

Pjevanje je moja prva ljubav, oduvijek se time bavim. Otkad znam za sebe, ja i pjevam. To je moj način iskazivanja emocije, jedini način koji smatram primjerenim, otkrila je Tena

Da su glazbene suradnje nerijetko prava poslastica za uši dokazuje i ova zagrebačke pjevačice Tene Vodopije i glazbenog virtuoza Matije Dedića (47).Iako je Tena dobro poznata kao jazz pjevačica, ona dobro 'plovi' i pop vodama.

Pjesmom 'Sutra' otkrila je svoje pravo lice te je odraz Tenine energije. Tekst za pjesmu napisala je Uršula Tolj, autor glazbe je Željen Klašterka, dok je za aranžman bio zadužen Luka Udjbinac, a Tenu je na klaviru pratio Matija Dedić.

- Matija i ja znamo se već neko vrijeme, no nismo do sada imali priliku surađivati. Osobno, Matijin rad pratim već godinama i suvišno je komentirati koliko ga cijenim i koliko volim njegov rad. Već sam na prvo slušanje u aranžmanu čula Matiju. S time su se složili odmah i Luka i Željen, ne moram vam govoriti koliko sam bila sretna kada je Matija pristao, kada je rekao da mu se čitava priča sviđa - otkriva Tena Vodopija koja je spot za pjesmu snimila na Sljemenu oko sanatorija Brestovac, ali i na drugim sljemenskim lokacijama.

Za video je bila zadužena video produkcija Kadar 22, a radnja spota vrti se oko Tenine osobne priče.

- Odabrala sam to mjesto jer je ta stara bolnica za plućne bolesti upravo i razlog i mjesto gdje su se upoznali moji djed i baka. Oboje su bolovali od tuberkuloze te su tamo bili na liječenju. Baki su odstranili 2/3 plućnog krila. Baka je bila pravi fajter. Djeda su pustili iz bolnice par mjeseci prije nje i zamislite, baka je znala pješice popodne odlaziti u Zagreb, gdje bi otišli zajedno u kino, i potom se sama u sumrak vraćala nazad na Sljeme, u bolnicu. Takvu žrtvu zbog ljubavi danas rijetko vidimo. Sve u svemu, živjeli su sretno zajedno još nekoliko desetljeća, kasnije odselili u Etiopiju. Oboje su umrli dok sam ja bila još prilično malena, tako da mi se ta priča o njima urezala u sjećanje. Ta ustrajnost, borba za život u ratnim vremenima, borba za ljubav… Zapravo o tome i govori pjesma. Nema predaje, znaš da 'jednom mora biti bolje'. Željela sam tu svoju emociju prenijeti u sliku i emociju -  otkrila je Vodopija koja voli koketirati s pop izričajem, no smatra da joj ne trebaju žanrovski okviri jer ne želi da je publika veže tek za jedan stil.

Ipak, iako je Tena mnogima poznata kao pjevačica ona je glazbu izabrala tek kao jednu od grana svoje karijere. Tena je zapravo  poslovna žena kojoj je glazba ispušni ventil i najveća ljubav, no bavi se ona i uređenjem interijera te ima svoj bar Drama.

- Pjevanje je moja prva ljubav, oduvijek se time bavim. Otkad znam za sebe, ja i pjevam. To je moj način iskazivanja emocije, jedini način koji smatram primjerenim. Ja kad pjevam, najiskrenija sam. Nema zadrške, nema kalkulacija, nema vanjskih utjecaja. Samo ja i glazba. U svakom drugom poslu moram razmišljati kako ću, stres je sveprisutan. Toga u glazbi, bar za mene, nema. Čekala sam zapravo jako puno godina da sazrijem, vokalno, karakterno, profesionalno. Interijeri su drugi način mog kreativnog izričaja, predivno je što svaki projekt vodim od začetka do kraja i kada imaš takav, opipljiv rezultat, možeš napraviti fantastične rezultate i to me jako usrećuje. Iznimno mi je drago vidjeti zadovoljnog klijenta, opravdati mu dano povjerenje i sretna sam što je moj pristup drugačiji od pristupa većine. Dramu sam otvorila kao simbiozu upravo glazbe, umjetnosti, lijepih interijera i mojeg, vrlo aktivnog stila života. Drama je moj život, konstanta koja postoji kako bi se svi ljudi slični meni mogli pronaći u njoj. Ili izgubiti -  kroz osmjeh je otkrila pjevačica. 

U stvaranju pjesme su sudjelovali i eminentni hrvatski instrumentalisti Robert Vrbančić i Dado Marinković, back vokale otpjevala je Daria Hodnik dok je mix i mastering odradio Zvonimir Dusper-Dus s kojim Tena aktivno surađuje već neko vrijeme. Priču u spotu upotpunila je poznata plesačica i koreografkinja Magdalena Matijević.

POGLEDAJTE VIDEO: