Obavijesti

Show

Komentari 0

Zaustavimo zlostavljanje: Nova pravila ponašanja za filmaše

Zaustavimo zlostavljanje: Nova pravila ponašanja za filmaše
5

Poslije razotkrivanja mnogih zlostavljača u filmskoj industriji, predsjednica Akademije Dawn Hudson poslala je email u kojem je jasno objavila kako ta organizacija uvodi nova pravila ponašanja

VIDEO

Nakon što je The New York Times u bombastičnom članku otkrio da su producenta Harveyja Weinsteina mnoge žene s kojima je surađivao optužile za seksualno uznemiravanje nastala je prava pomutnja u holivudskim vodama. Mnogi drugi moćnici su optuženi za slično nedolično ponašanje, a sam Weinstein je izbačen i iz Akademije, tj. iz Academy of Motion Picture Arts and Sciences, koja stoji iza dodjele Oscara.

Predsjednica Akademije, Dawn Hudson, nedavno je poslala i email u kojem je objavila kako Akademija uvodi nova pravila ponašanja.

- Poput vas, Akademijino Vijeće upravitelja se brine oko spolnog uznemiravanja i grabežljivog ponašanja na radnom mjestu, posebice u našoj industriji. Uvjereni smo kako Akademija ima ulogu u stvaranju sigurne radne atmosfere za profesionalce koji stvaraju filmove. Stoga smo poduzeli korake kako bismo stvorili pravila ponašanja za naše članove, kojima ćemo odlučivati treba li se poduzeti kakva akcija protiv naših članova - napisala je Hudson u svojem emailu.

FILE PHOTO: Harvey Weinstein arrives at the 89th Academy Awards in Hollywood

Prema predsjedničinim riječima, do glasanja o tim pravilima doći će tijekom prosinca i siječnja. Doduše, valja spomenuti kako Akademijina pravila kažu da se bilo koga može izbaciti zbog kršenja pravila, no ne govori ništa o tome koja pravila postoje. Harvey Weinstein je drugi Akademijin član koji je izbačen otkako ona postoji. Prvi je bio Carmine Caridi, koji je izbačen zbog piratiziranja filmova koji su mu dati na razmatranje.

- Nemamo namjeru biti istražiteljsko tijelo niti sud za moral, ali osjećamo kako mora postojati neki set pravila za one koje prihvaćamo kao članove - dodala je Hudson.

Premda je Weinstein 'dobio nogu' iz Akademije, drugi članovi protiv kojih postoje slične optužbe nisu loše prošli. Tako su i Bill Cosby te Roman Polanski i dalje članovi, kao što je i redatelj James Toback, koji je posljednji optuženi za seksualno zlostavljanje.

Hudson je ustvrdila kako će do glasanja doći tijekom prosinca i siječnja, no nije naznačila hoće li ta pravila biti aktivna za vrijeme 90. dodjele Oscara. Ta dodjela očekuje nas tradicionalno u nedjelju, 4. ožujka 2018. godine, a sve vezano za nju moći ćete pratiti na našoj filmskoj stranici. Uz nadolazeće vijesti, na dan dodjele bit će objavljen naš tradicionalni live članak, sa svim podacima o dobitnicima objavljivanim kako se dodjela bude odvijala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode