Obavijesti

Show

Komentari 0

Zbog korone Tisno ostalo bez čak sedam ljetnih festivala

Zbog korone Tisno ostalo bez čak sedam ljetnih festivala
3

Ovo je zajednička odluka The Garden Resorta, svih festivalskih promotera i lokalne zajednice s ciljem očuvanja sigurnosti i zdravlja posjetitelja i svih uključenih, poručuju

VIDEO

Pandemija korona virusa stvara ogromne štete i gubitke glazbenoj industriji, a iznimka nije ni festivalska sezona u The Garden Resortu u Tisnom, koja se u potpunosti odgađa do 2021. godine. Svih sedam događaja na toj lokaciji - Hospitality On The Beach, Love International, SunceBeat, Outlook Origins, Defected Croatia, Dimensions i Dekmantel Selectors odgađaju se za ljeto sljedeće godine, objavio je jutros organizator.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:45

Epidemiološke mjere i ograničenja koja su na snazi podrazumijevaju zabranu javnih događanja i okupljanja, a neizvjesnost oko jasnog i konkretnog datuma dokad će sve i u kojem obujmu trajati natjeralo je organizatore ovih, ali i većine drugih ljetnih festivala da već sada potpišu 'kapitulaciju'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Teška srca moramo najaviti da će događaji ovog ljeta u The Garden Resortu u Tisnom biti odgođeni na 2021. godinu zbog trenutnog utjecaja pandemije koronavirusa. Svi smo pomno promatrali situaciju tijekom proteklih tjedana, nadajući se da postoji šansa za povratak normalnom životu u srpnju. Ipak, postalo je jasno da će se mjere lokalnih vlada, zabrane međunarodnih putovanja i velikih okupljanja nastaviti u idućim mjesecima, zbog čega nemamo izbora nego donijeti ovu tešku odluku. Sigurnost i zdravlje naše zajednice, osoblja i gostiju shvaćamo jako ozbiljno i slijedit ćemo javno-zdravstvene upute za sprečavanje širenja svjetske pandemije - stoji u službenom priopćenju domaćina The Garden Resorta u Tisnom.

Radi se o sljedećim festivalima i datumima.

Hospitality On The Beach: 8. - 12. srpnja 2021.
Love International: 14. – 20. srpnja 2021.
Suncebeat: 22. – 28. srpnja 2021.
Outlook Origins: 29. srpnja – 2. kolovoza 2021.
Defected Croatia: 5. – 10. kolovoza 2021.
Dimensions: 12. - 16. kolovoza 2021.
Dekmantel Selectors: 26. - 31. Kolovoza 2021.

Ovo je zajednička odluka The Garden Resorta, svih festivalskih promotera i lokalne zajednice s ciljem očuvanja sigurnosti i zdravlja posjetitelja i svih uključenih, poručuju.

- Iznimno nam je žao zbog odgode festivalskih događanja za 2020. godinu, iako je s obzirom na okolnosti to bilo i za očekivati. Bez obzira na to što su već izvršene pripreme za sezonu, morat ćemo se prilagoditi novonastalim okolnostima prvenstveno zbog zaštite zdravlja kako posjetitelja festivala tako i našeg lokalnog stanovništva. Poštovat ćemo sve preporuke nadležnih institucija kako bismo osigurali da do sljedeće godine budu spremni svi preduvjeti za normalno odvijanje svih aktivnosti vezanih uz turističku sezonu i sva događanja koja nas očekuju - rekao je Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno.

- Svima nam se srce slama zbog toga što nećemo biti u Tisnom ovog ljeta, jer to je zaista poseban tjedan za naš tim, izvođače i posjetitelje. Veselimo se povratku u 2021. godini - istaknuo je Dave Harvey iz organizacije festivala Love International.

- Shrvani smo s činjenicom da se nećemo moći vratiti u prekrasno mjesto Tisno ove godine, ali shvaćamo i razumijemo da je sigurnost globalne zajednice trenutno prioritet. Veselimo se povratku u Hrvatsku kada završi kriza covid-19 i u mislima smo sa svima koji su njome pogođeni - ističe Josh Robinson ispred Hospitality On The Beacha.

- Jako smo žalosni zbog odgađanja SunceBeata, ali svi imamo odgovornost pomoći planeti da se riješi ovog zlog virusa i imamo odgovornost prema našim posjetiteljima, osoblju, ali i prema našim dragim prijateljima i stanovnicima Tisnog. Vraćamo se iduće godine jači i veći. Ostanite na sigurnom - naglasio je Alex Lowes ispred festivala Suncebeat.

- Zaista smo tužni zbog činjenice da se Outlook i Dimensions festivali neće održati ove godine. Ovo je prvi put u 13 godina da se Outlook neće održati u Hrvatskoj. Iako je ovo tužna i frustrirajuća odluka, naša je odgovornost osigurati sigurnost svih uključenih u događaje i smatramo sigurnost lokalnog stanovništva našom glavnom zadaćom - dodao je Noah Ball iz organizacije festivala Outlook i Dimensions.

- Defected Croatia je vrhunac naše godine, kojem se veseli naša zajednica, ali i DJ-evi i posebice naš glavni Simon Dunmore. Činjenica da moramo odgoditi ovaj događaj nam slama srca, ali je neizbježna s obzirom na okolnosti. Nastavit ćemo štititi našu zajednicu, osoblje, DJ-eve i osigurat ćemo da imamo udio u očuvanju stanovnika ove planete na sigurnom koliko god možemo sa svojim postupcima - istaknuo je Wez Saunders ispred Defected Croatia.

- Nakon što smo odgodili Dekmantel festival u Amsterdamu prošlog tjedna, i ovo je težak trenutak za nas i za sve koji su se veselili Dekmantel Selectors festivalu. Radimo na tome da na naše ljetno okupljanje idućeg ljeta u Tisno dovedemo i naš program. Čekat ćete malo duže, ali obećavamo da će to biti nezaboravno izdanje - zaključio je Thomas Martojo ispred Dekmantel Selectorsa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac