Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
24 komentara

Zdenka Kovačiček: Kad stanem na scenu, ja sam spremna...

TRIBUTE KONCERT U zagrebačkom Vintage Industrial Baru 20. siječnja pjevačka diva priprema koncert kojim će s Valerijom Nikolovskom obilježiti 75. rođendan Janis Joplin

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
24 komentara

Moja povezanost s Janis traje još od moje rock-faze. Ja doživljavam glazbu isto kao ona - do kraja! Oduvijek mi je glazbeni uzor bila Janis Joplin u rocku, a Ella Fitzgerald u jazzu, govori Zdenka Kovačiček (73).

U zagrebačkom Vintage Industrial Baru 20. siječnja pjevačka diva priprema dvosatni koncert kojim će s našom najboljom blues pjevačicom Valerijom Nikolovskom obilježiti Janisin 75. rođendan.

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

- Kad stanem na scenu, adrenalin učini svoje, ja sam spremna! Osim toga, moj repertoar je prilično žestok i mora se pjevati s maksimalnom energijom - govori Zdenka, prisjećajući se nastupa po raznim mjestima, od kazališta do stadiona.

- Svako mjesto ima svoju atmosferu, ne može se uspoređivati kazalište i stadion. Nekad, kad smo imali turneje po SSSR-u, bilo je divno nastupati na stadionima pred tisućama ljudi. Bili smo puno mlađi. Osjećala sam se kao Rolling Stone. Sad više volim kazalište. Jazz se, pak, pjeva po manjim klubovima, to je opet sasvim druga atmosfera. I to volim kad je jazz u pitanju - ističe pjevačica, koja je prošle godine obilježila 60 godina karijere u Lisinskom, odradila brojne koncerte, a Chanel zatvorio reviju upravo njezinom pjesmom - 'Elektra'.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL Neumorna diva: Ovaj posao radim s ljubavlju, predajem se potpuno, valjda publika to prepoznaje, kaže Zdenka

- Volim raditi ovaj posao, radim ga s ljubavlju, predajem se potpuno, valjda publika to prepoznaje. Imala sam raznih faza u karijeri, od rocka, preko jazza i turneje po Italiji, do faze mjuzikla. Teških trenutaka uvijek ima, ali glazba je najljepša umjetnost i teški trenuci se zaborave, a lijepi ostanu u sjećanju - kaže Zdenka, koja slobodno vrijeme provodi u druženju sa životinjama u azilu u kojem posjećuje ljubimca Iggyja, opušta uz gledanje televizije i slušanje glazbe.

- Planova uvijek ima, možda neki novi mjuzikl, neke nove snimke s T. Popom Asanovićem, uvježbavanje s Greenhouse Blues Bandom, snimanje spota za pjesmu ‘Frka’... Sasvim dovoljno za početak godine, zar ne - zaključuje Zdenka.

Naši partneri pišu
Message