Obavijesti

Show

Komentari 8

Željka u MasterChefu razvaljala tijesto dugo 426 cm i osvojila imunitet, ali timovi su podbacili

Željka u MasterChefu razvaljala tijesto dugo 426 cm i osvojila imunitet, ali timovi su podbacili
3

Navijam za Željku jer Tomislav nije ni jedan put bio u stres testu i htjela bih da iskusi i to, rekla je Gorana koja je željela da Željka pobjedi u ovom zadatku i žustro joj pomagala savjetima s galerije

VIDEO

Neugodno iznenađenje koje je dočekalo kandidate MasterChefa kada su čuli da u posljednjem gastroduelu nije pobijedio ni crveni ni plavi tim, ipak nije bilo razočaravajuće za sve članove timova. Budući da je žiri svakom timu dao po jedan imunitet i mogućnost vođama timova da izaberu po jednu osobu kojoj će imunitet dodijeliti, eliminacijski krug ovoga puta preskočit će Ema Baniček kojoj je imunitet dao vođa plavog tima Roko Kulušić-Neral, te Zvijezdana Posavec, članica crvenog tima kojoj je imunitet dao Ivan Temšić. Njih su dvije s članom žirija Melkiorom Bašićem za nagradu išle na mali izlet u tvornicu kave Franck.

POGLEDAJTE VIDEO 

Pokretanje videa...

00:19

Odlukom žirija, dvojica chefova u posljednjem gastroduelu, u kojem su timovi morali spraviti 40 tanjura za pet različitih jela, direktno odlaze u eliminacije, tako da su Ivan i Roko borbu za imunitet pratili s galerije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ni jedan tim nije pobjednički. Malo ste nas razočarali - rekao im je Stjepan.

Objasnio je da su oba tima imala kardinalne početničke pogreške koje se nisu smjele dogoditi te dodao:

- Očekivali smo više od vas.

Kuhali za svadbu i zaboravili na alergiju mladenke: Plavi tim u MasterChefu grubo pogriješio
Kuhali za svadbu i zaboravili na alergiju mladenke: Plavi tim u MasterChefu grubo pogriješio

Melikor je pojasnio kako je očekivao vrlo dobra ili odlična jela, a ne samo dobra, kako su se i oni sami ocijenili. Za kandidate je njihova odluka o tome da ni jedan tim nije pobjednički bila neočekivana, ali, napominju - shvatljiva.

Riža u rižotu crvenog tima bila je sirova i hrskava, a radio ju je Frano Kekez koji tvrdi da ju je probavao dok je kuhao. Kada mu je žiri skrenuo pažnju na hrskavost ipak je na kraju priznao da se riža još mogla kuhati. Damir je rekao da je za to kriv i chef koji je trebao kušati rižoto i prepoznati da nije dovoljno kuhan. Okusom je rižoto, prema procijeni žirija bio dobar, ali riža je nedovoljno kuhana, a Ivan kao chef nije smio dopustiti da to izađe van. Frano je kasnije dodao kako se bojao da ne prekuha rižu.

- Na svemu sam očekivao da ćete imati problem, ali ne i na mesu - istaknuo je Damir kandidatima. Zaključio je kako su se bojali peći meso i nisu ga ispekli dovoljno.

ANKETA U 'MasterChef' kuhinji ostalo je još 11 kandidata, tko je od njih vaš favorit? Glasujte
ANKETA U 'MasterChef' kuhinji ostalo je još 11 kandidata, tko je od njih vaš favorit? Glasujte

- Jedni i drugi ste napravili istu grešku - spočitao im je Damir.

- Najveći problem zbog kojeg vam nismo ni htjeli dati ocijene je taj da ste pali na osnovama. U top 10 takve stvari vam ne možemo i nećemo tolerirati - rekao je Damir.  

Svega toga svjesni su i natjecatelji, pa je Roko zaključio:

- S navedenim kritikama žirija se potpuno slažem.

Ipak, eliminacijski izazov nikome nije drag.

- Dosadno je opet ići u eliminaciju. Ta pakiranja me živciraju - kaže Gorana Milaković.

Ani Antunović bio je ovo prvi puta da sudjeluje u borbi za imunitet, a borba se odvila u tri faze. U prvoj su kandidati morali razvaljati tijesto što duže i pravilnije te su za taj izazov imali deset minuta. Oni koji su napravili najduže tijesto išli su u drugu fazu. Tijesto Željke Bleuš bilo je najduže – čak 426 centimetra, pa su se svi našalili da je radila autocestu. Anino je tijesto bilo dugačko 191 centimetar, tijesto Tomislava Markovića 132, a Goranino 114 centimetara. Najkraće najpravilnije tijesto napravili su Karmen Jurčić - 69 centimetara i Frano koji nikada nije radio s mašinom za tijesto i njegovo tijesto bilo je jako vrludavo te je dio koji je žiri uzeo u obzir bilo dugo tek 49 centimetara. Karmen i Frano budući da su imali najmanje razvučena tijesta išli su na galeriju i njihova borba za imunitet je završila.

U drugoj fazi pred kandidatima su bila tri zvona. Ispod svakog je bila po jedna vrsta tjestenine od koje su morali napraviti po pet komada - raviola, cappelleta i mezzaluna. Od tijesta su morali napraviti prikazane primjerke, a zadatak je bio da ih pune smjesom od svježeg kravljeg sira. Ispred svakoga na radnoj jedinici nalazio se tanjur, a kada su napravili tijesto i odložili ga na tanjur, žiri ga je smatrao gotovim i pregledao ga. Za ovaj su zadatak imali 25 minuta te je on bio odlučujuć za Anu koja zbog nepravilnih oblika tjestenina nije prošla u sljedeću fazu.

- U ovom sam showu shvatila da se ne precjenjujem niti se podcjenjujem - rekla je Ana jer je i sama vidjela u čemu je pogriješila i zašto nije prošla dalje.

U trećoj fazi ostali su samo Tomislav i Željka koji su radili jelo od tjestenine.

Gorana skuhala najgore jelo u MasterChef kuhinji, cijeli žiri ga ispljunuo: Želudac mi se dignuo!
Gorana skuhala najgore jelo u MasterChef kuhinji, cijeli žiri ga ispljunuo: Želudac mi se dignuo!

- Navijam za Željku jer Tomislav nije ni jedan put bio u stres testu i htjela bih da iskusi i to - rekla je Gorana koja je željela da Željka pobjedi u ovom zadatku i žustro joj pomagala savjetima s galerije. Smatra da je Tomislav igrao na sigurno dok je Željka u 15 minuta napravila potpuno kreativno jelo – salsu i krambl od oraha.

- Bilo mi je jako uzbudljivo i opet bih kuhala u 15 minuta. Osjećala sam kao da sam u nekoj igri - uzbuđena je bila Željka nakon što je bila uspješna u zadatku s tjesteninom, a za okuse i kreaciju dobila je pohvale od Stjepana.

Tomislav je dobio pohvalu da je donio jedan od ljepših tanjura koje je do sada prezentirao u MasterChefu. No Damir je primijetio kako jelu nedostaje hrabrosti i neko vezno tkivo.

- Fali umak. Da je bio na ovom tanjuru bilo bi to kompletno drugo jelo - rekao je Stjepan.

Imunitet je tako dobila Željka koja je ovaj svoj uspjeh komentirala riječima:

- Znači mi to dosta. Ne moram se ujutro pakirati.

Koga će eliminacijski izazov kojeg ćemo imati prilike gledati već u sljedećoj epizodi MastreChefa stajati pregače, doznat ćemo uskoro.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem
MA KAKVE ŠTIKLE!

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem

Mlada regionalna zvijezda Aleksandra Prijovć izula je štikle i bosa zaplesala s trubačem, a publiku je iznenadila i posebnom pjesmom

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom