Obavijesti

Show

Komentari 0

Zigman će dizajnirati maske za novi TV show 'Masked Singer': U projekt sam ušao pripremljen

Zigman će dizajnirati maske za novi TV show 'Masked Singer': U projekt sam ušao pripremljen
3

Stvarno je teško ozbiljno pričati o inspiracijama dok smišljam masku sladoleda ili punjene paprike! Misao vodilja bila je da gledateljima bude zabavno pa su takve i maske, rekao je dizajner

Globalna televizijska senzacija, show 'Masked Singer' uskoro kreće s emitiranjem na RTL-u, a kako su u tom najpopularnijem televizijskom showu maske najbitnije za televizijski spektakl, dizajnira ih najbolji od najboljih, naš najpoznatiji i svjetski cijenjeni - Juraj Zigman!

POGLEDAJTE VIDEO 

Pokretanje videa ...

Zigman je surađivao s najvećim svjetskim glazbenim zvijezdama i bendovima poput Nicki Minaj, Rite Ore, Christine Aguilere, Cardi B, Karol G, Megan Thee Stallion, Doja Cat, Lizzo, Little Mix..., u njegovim kostimima zvijezde su nastupale na dodjelama Grammy, MTV Awards, BRIT Awards, People Choice Award, Eurosong itd. Ne postoji domaća zvijezda koja nije zablistala u Zigmanovim kreacijama.

Osim međunarodnog uspjeha, Zigman je autor kostimografija za velike kazališne spektakle domaćih produkcija kao što su 'Aida', 'Madame Butterfly', 'Rigoletto', 'Carmina Burana'...

Njegova karijera nisu samo svjetske pozornice, zvijezde i kazalište. Brend Zigman uspješno stvara modne kolekcije više od deset godina i zasigurno je jedno od najvećih modnih imena s ovog područja. Gotovo pa i ne postoji grana dizajna u kojoj se nije okušao i bilo je vrlo jasno da je stvoren za ovakav projekt.

RTL s ponosom najavljuje suradnju na ovogodišnjem najvećem televizijskom projektu među nacionalnim televizijama s poznatim hrvatskim dizajnerom koji je otkrio što mu je bila misao vodilja za skice maski.

- U projekt sam ušao pripremljen. Gledao sam strane inačice showa, ali sam morao brzo odustati i resetirati se od svega što sam vidio te odlučiti napraviti nešto što će imati poveznicu s nama, Hrvatskom. S obzirom na to da je ovo prva sezona, bazirao sam se na jednostavnosti likova koji su nama prepoznatljivi, a opet je kompleksnost izrade kostima prisutna. Hrvatska baština, povijest, književnost, kultura danas i jučer bogate su inspiracijama i mogao sam smišljati čudesa, ali prepustio sam se trenutku. No stvarno je teško ozbiljno pričati o inspiracijama dok smišljam masku sladoleda ili punjene paprike! Misao vodilja bila je da gledateljima bude zabavno pa su takve i maske - simpatične, nasmijane i neopterećene. Iskreno, baš sam zadovoljan - zaključio je Zigman.

Tina Vukov dobila je nagradu za najbolju modnu kombinaciju na Dori, publika očarana: 'Ima sve'
Tina Vukov dobila je nagradu za najbolju modnu kombinaciju na Dori, publika očarana: 'Ima sve'

Ni sam Zigman ne zna tko će biti ispod maske.

- Radim za nekoga tko mora biti skriven, ne smijemo ga nikako otkriti pa sam uživao u mogućnosti stvaranja likova. Osjećaj je neopisiv i bezbrižan. Uživancija! Osobe ispod maski dovest ću tamo gdje ni oni sami ne bi htjeli biti! Ne moram razmišljati kako smanjiti struk, prekriti nedostatke, nego upravo suprotno. To sam morao doživjeti i zasigurno je to jedan od razloga zbog kojeg sam ušao u ovaj projekt.

Za izradu maski i kostima 'od glave do pete' treba jako puno vremena, a Zigman otkriva da se ovakvi projekti obično rade mjesecima.  Na projektu su radila njegova tri tima - tim izrade kostima, tim izrade maski i tim logistike.

- Svaki se tim nadopunjava, svađa, rješava probleme i dobro je. Svima sam rekao: Idemo se zabaviti! i do sada je baš tako - dodaje riječki dizajner i za kraj poručuje:

- Uživao sam radeći maske i nadam se da će i gledatelji uživati. Poručio bih im da se opuste i uživaju u showu te pokušaju pogoditi tko je ispod maske. Odgovor će pronaći u detaljima, baš kao i u životu!

Tko će se sve naći ispod Zigmanovih malih remek-djela, gledatelji će uskoro otkriti u showu 'Masked Singer' samo na RTL-u!