Obavijesti

Show

Komentari 0

Zigman će dizajnirati maske za novi TV show 'Masked Singer': U projekt sam ušao pripremljen

Zigman će dizajnirati maske za novi TV show 'Masked Singer': U projekt sam ušao pripremljen
3

Stvarno je teško ozbiljno pričati o inspiracijama dok smišljam masku sladoleda ili punjene paprike! Misao vodilja bila je da gledateljima bude zabavno pa su takve i maske, rekao je dizajner

VIDEO

Globalna televizijska senzacija, show 'Masked Singer' uskoro kreće s emitiranjem na RTL-u, a kako su u tom najpopularnijem televizijskom showu maske najbitnije za televizijski spektakl, dizajnira ih najbolji od najboljih, naš najpoznatiji i svjetski cijenjeni - Juraj Zigman!

POGLEDAJTE VIDEO 

Pokretanje videa...

HRT u jeku afera navodno nije platio Albinin kostim za Euroviziju: Dizajneru Zigmanu duguju 37.500 kuna? VIDEO

Zigman je surađivao s najvećim svjetskim glazbenim zvijezdama i bendovima poput Nicki Minaj, Rite Ore, Christine Aguilere, Cardi B, Karol G, Megan Thee Stallion, Doja Cat, Lizzo, Little Mix..., u njegovim kostimima zvijezde su nastupale na dodjelama Grammy, MTV Awards, BRIT Awards, People Choice Award, Eurosong itd. Ne postoji domaća zvijezda koja nije zablistala u Zigmanovim kreacijama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osim međunarodnog uspjeha, Zigman je autor kostimografija za velike kazališne spektakle domaćih produkcija kao što su 'Aida', 'Madame Butterfly', 'Rigoletto', 'Carmina Burana'...

Njegova karijera nisu samo svjetske pozornice, zvijezde i kazalište. Brend Zigman uspješno stvara modne kolekcije više od deset godina i zasigurno je jedno od najvećih modnih imena s ovog područja. Gotovo pa i ne postoji grana dizajna u kojoj se nije okušao i bilo je vrlo jasno da je stvoren za ovakav projekt.

RTL s ponosom najavljuje suradnju na ovogodišnjem najvećem televizijskom projektu među nacionalnim televizijama s poznatim hrvatskim dizajnerom koji je otkrio što mu je bila misao vodilja za skice maski.

- U projekt sam ušao pripremljen. Gledao sam strane inačice showa, ali sam morao brzo odustati i resetirati se od svega što sam vidio te odlučiti napraviti nešto što će imati poveznicu s nama, Hrvatskom. S obzirom na to da je ovo prva sezona, bazirao sam se na jednostavnosti likova koji su nama prepoznatljivi, a opet je kompleksnost izrade kostima prisutna. Hrvatska baština, povijest, književnost, kultura danas i jučer bogate su inspiracijama i mogao sam smišljati čudesa, ali prepustio sam se trenutku. No stvarno je teško ozbiljno pričati o inspiracijama dok smišljam masku sladoleda ili punjene paprike! Misao vodilja bila je da gledateljima bude zabavno pa su takve i maske - simpatične, nasmijane i neopterećene. Iskreno, baš sam zadovoljan - zaključio je Zigman.

Tina Vukov dobila je nagradu za najbolju modnu kombinaciju na Dori, publika očarana: 'Ima sve'
Tina Vukov dobila je nagradu za najbolju modnu kombinaciju na Dori, publika očarana: 'Ima sve'

Ni sam Zigman ne zna tko će biti ispod maske.

- Radim za nekoga tko mora biti skriven, ne smijemo ga nikako otkriti pa sam uživao u mogućnosti stvaranja likova. Osjećaj je neopisiv i bezbrižan. Uživancija! Osobe ispod maski dovest ću tamo gdje ni oni sami ne bi htjeli biti! Ne moram razmišljati kako smanjiti struk, prekriti nedostatke, nego upravo suprotno. To sam morao doživjeti i zasigurno je to jedan od razloga zbog kojeg sam ušao u ovaj projekt.

Za izradu maski i kostima 'od glave do pete' treba jako puno vremena, a Zigman otkriva da se ovakvi projekti obično rade mjesecima.  Na projektu su radila njegova tri tima - tim izrade kostima, tim izrade maski i tim logistike.

- Svaki se tim nadopunjava, svađa, rješava probleme i dobro je. Svima sam rekao: Idemo se zabaviti! i do sada je baš tako - dodaje riječki dizajner i za kraj poručuje:

- Uživao sam radeći maske i nadam se da će i gledatelji uživati. Poručio bih im da se opuste i uživaju u showu te pokušaju pogoditi tko je ispod maske. Odgovor će pronaći u detaljima, baš kao i u životu!

Tko će se sve naći ispod Zigmanovih malih remek-djela, gledatelji će uskoro otkriti u showu 'Masked Singer' samo na RTL-u!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju