Show

Komentari 3

Život ovog slavnog glumca je poput filma: Za oca, plaćenog ubojicu, dao je 2 milijuna dolara

Život ovog slavnog glumca je poput filma: Za oca, plaćenog ubojicu, dao je 2 milijuna dolara

Imao sam 11 ili 12 godina kad sam čuo očevo ime na radiju. Bio je to izvještaj sa suđenja. Sjećam se da sam pomislio: ‘Ne može biti da postoje dva Charlesa V. Harrelsona', rekao je jednom prilikom glumac

Holivudski glumac Woody Harrelson (60) imao je težak život, koji kada se opisuje zvuči kao jedan dobar akcijski film, s njim i ocem Charlesom u glavnoj ulozi. Naime, Charles Harrelson bio je plaćeni ubojica te je većinu života proveo iza zatvorskih rešetki. 

The Graham Norton Show

Tijekom 60-ih godina, Charles je osuđen za oružanu pljačku, pišu strani mediji, a tada je 'usput' i priznao da je uključen u brojna ubojstva. 

Woody je imao samo sedam godina nakon što je 1968. godine njegov otac završio u zatvoru zbog ubojstva teksaškog dilera Sama Degalia. Za taj 'posao' dobio je 2000 dolara, a zatim od suda i 15 godina zatvorske kazne. Zbog dobrog ponašanja pušten je ranije, 1978. godine. 

Ipak, Charles se vrlo brzo vratio starim navikama. Godinu dana kasnije švercer droge platio mu je 250 tisuća dolara da ubije okružnog suca Johna H. Wood Jr., koji je bio poznat po nadimku 'Maximum John' jer je dilerima i švercerima redovno dosuđivao doživotne kazne zatvora. 

Harrelson ga je ubio 29. svibnja 1979. godine, a nedugo zatim pronašli su ga i uhitili pripadnici FBI-ja.

Zbog ubojstva suca dobio je dvije doživotne kazne zatvora. 

Poznati glumac Woody tada je bio tinejdžer i nije znao tko mu je otac. Jednog dana na vijestima je čuo da se osumnjičeni preziva kao on.

- Imao sam 11 ili 12 godina kad sam čuo očevo ime na radiju. Bio je to izvještaj sa suđenja. Sjećam se da sam pomislio: ‘Ne može biti da postoje dva Charlesa V. Harrelsona’. Sinulo mi je, pa to je moj otac. Bio sam u šoku - ispričao je svojedobno Woody.


 
Glumčev otac je čak osumnjičen za umiješanost u ubojstvo američkog predsjednika Johna F. Kennedyja. Woodyjevi roditelji su razveli kada je imao sedam godina, a on je odlučio posjetiti oca u zatvoru iako nisu imali nikakav odnos. 

- Rođeni smo na isti dan. A postoji poslovica u Japanu da ako dijeliš rođendan s ocem, nisi samo poput njega nego si zapravo reinkarnacija oca. Uvijek mi je bilo čudno koliko zapravo sličimo i koliko stvari radimo na isti način - objasnio je glumac. 

Actor Woody Harrelson arrives for the UK premiere screening of

Prije nego je Charles umro 2007., Woody je uložio oko dva milijuna dolara kako bi mu omogućio ponovno suđenje, ali to mu nije pošlo za rukom. Glumčev otac je preminuo u zatvoru od zastoja srca. 

Najčitaniji članci