Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

'Zlatni kompas': Film nije bio uspješan, kako će serija proći?

Prema prvoj knjizi serijala 'Njegove tamne tvari' je 2007. snimljen podosta neuspješan film 'Zlatni kompas'. No filmaši ne odustaju pa nam dolazi i serija po tom materijalu

Foto: Twitter/Screenshot
2 komentara

Autor Philip Pullman opčinio je mnoge svojim nagrađivanim serijalom 'Njegove tamne tvari', u kojoj pratimo doživljaje djevojčice Lyre, stanovnice svijeta u kojem svakog stanovnika prati fizičko ispoljenje njegove vlastite duše u obličju životinje. Književnik je napisao trilogiju koju čine knjige 'Polarno svjetlo', 'Tanki bodež' te 'Jantarni dalekozor'.

Foto: Twitter/Screenshot

Prema prvoj knjizi je 2007. snimljen živopisan i istinski interesantan film 'Zlatni kompas' s glumačkim zvijezdama Nicole Kidman i Danielom Craigom u glavnim ulogama. Na žalost, film je bio relativno neuspješan u kinima. Na proračunu od 180 milijuna dolara zaradio je samo 372 milijuna, prije raznih poreza. To je bilo istinski nedovoljno da se nastavi s radom na narednim knjigama pa je cijeli projekt snimanja trilogije propao u vodu.

Ali, čudesni svijet paralelnih svjetova 'Njegovih tamnih tvari' opčinio je s razlogom i velike i male, što je prepoznala kuća BBC. Kako je u pitanju kuća koja se ne šali niti zgubidani, tako nam u dogledno vrijeme dolazi televizijska osmerodijelna serija snimljena prema prvoj knjizi.

Foto: Twitter/Screenshot

A iako je film bio neuspješan te premda serija nije još niti prvu sezonu prikazala, BBC je toliko siguran u svoj rad da su već krenuli s radom na drugoj sezoni. Doduše, možda će jasnije biti zašto su toliko samouvjereni kada se pogleda tko sve glumi u seriji. Glavna glumica filma 'Logan', Dafne Keen, ima glavnu ulogu ovdje, dok joj James McAvoy daje podršku. Ruth Wilson te nevjerojatno popularni Lin-Manuel Miranda nalaze se u drugim ulogama. Projekt vode Jack Thorne te redatelj nekoliko mjuzikala, Tom Hooper.

KONTROVERZAN Boll je legenda: Najgori redatelj svijeta dobiva biografski film...

Nadolazećih nekoliko godina pokazat će nam koja će fantastična serija postati nova 'Igra prijestolja'. Uz gore spomenutu gledat ćemo i jednu ili dvije o svijetu 'Gospodara prstenova', nekoliko iz mitosa 'Igre prijestolja' te jednu o poznatom Witcheru iz istoimenog serijala igara. BBC će se s ovom ekranizacijom istinski morati pokazati žele li uzeti ovaj tron.

VIDI OVO! Sve se vidi: 13 najboljih dekoltea Hollywooda!

Tema: FILM

Message