Obavijesti

Show

Komentari 10

Zorana koštali svjetski ratovi, Josip osvojio 32.000 kuna...

Zorana koštali svjetski ratovi, Josip osvojio 32.000 kuna...
9

U Josipovu je slučaju vrijedila ona "sreća prati hrabre" jer mu je točno ime nonice donijelo 32.000 kuna. Za osvajanje dvostruko viša iznosa trebao je znati ili pogoditi pitanje o astronautima, što ipak nije uspio

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Nijemac (35) je osvojio milijun eura u kvizu: Znate li odgovor?

Iako u večerašnjem izdanju HRT-ovog kviza "Tko želi biti milijunaš?" nije bilo rukovanja, igra "najbrži prst" nije izostala. U vrući su stolac imala priliku sjesti dva natjecatelja - glazbenik Zoran Majstorović te student prava Josip Dujmović. Išavši pogađati odgovor na pitanje za 16.000 kuna, Zoran je kviz napustio s 1000 kuna, a Josip je pogađanjem odgovora na 11. pitanje za 64.000 osvojio visinu iznosa drugoga praga.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

03:59



Prvi najbrži prst ovotjednoga kviza, glazbenik iz Kastva, zapeo je na pitanju za 8.000 kuna. Pozvao je džokera upitavši ga jesu li Hanni i Andreas Wenzel olimpijske medalje osvajali za republiku, kraljevinu, veliko vojvodstvo ili kneževinu. Zoran je razmišljajući naglas prethodno rekao kako mislim da je riječ o Lihtenštajnu no da nije siguran u oblik tamošnje državne vlasti. Točan odgovor - kneževina dobio je od pozvana džokera koji mu je omogućio otvaranje sljedećega pitanja.



No već na njemu Zoranu je bila potrebna pomoć publike. Nije znao koji je rat vođen na pet kontinenata pa se smatra svjetskim ratom prije svjetskih ratova. Desetodnevni rat, Sedmogodišnji rat, Tridesetogodišnji ili pak Stogodišnji? Najviše, 40 posto, publika je dala Tridesetogodišnjem ratu. Usto, ustvrdio je kako je i sam bio najbliže upravo tom odgovoru. Ipak, "vuklo" ga je krivo, jer je riječ o Sedmogodišnjem ratu kojemu je publika dala 29 posto. S neiskorištem džokerom "pola-pola" i sigurnih 1000 kuna ustupio je mjesto sljedećem natjecatelju, mladiću iz Porata na otoku Krku s trenutačnom zagrebačkom adresom gdje studira na spomenutom Pravnom fakultetu.



Po kojem Lovrakovu romanu još uvijek nije snimljen film? Glasilo je pitanje na kojemu je Josip upotrijebio pomoć prvoga džokera, publike. Ona je 68 posto dala romanu Anka Brazilijanka, a 29 posto Neprijatelju broj 1. Mladić je potom zatražio i da se ponuđeni odgovori prepolove pa su ostali Družba Pere Kvržice i Neprijatelj broj 1. Za njega više nije bilo dvojbe jer je gledao ekranizaciju romana Družba Pere Kvržice i Vlak u snijegu (koji je ispao nakon posezanja za džokerom). S odgovorom Neprijatelj broj 1 zaradio je 8.000 kuna, a kako bi svoj osvajački pohod i nastavio, na idućem nogometnom pitanju zatražio je džokera "zovi".

Upitao ga je koja je nogometna reprezentacija dvaput bila prva na SP-u, ali nikad druga. Je li riječ o Francuskoj, Španjolskoj, Argentini ili Urugvaju? Prethodno je rekao da misli kako se odgovor odnosi na reprezentaciju Urugvaja što mu je džoker i potvrdio. Josip je zatim stigao i do pitanja za prelazak drugoga praga. Je li u pjesmi Tri nonice Drage Gervaisa debela Kata, Tonca, Jela ili Pepa? Pjesničko pitanje isprva mu je zadavalo muke. Iako mu je bilo žao riskirati i u jednome je trenutku imao namjeru odustati, vukla ga je Tonca pa je odlučio kao konačni odgovor ponuditi njeno ime.

U Josipovu je slučaju vrijedila ona "sreća prati hrabre" jer mu je točno ime nonice donijelo 32.000 kuna. Za osvajanje dvostruko viša iznosa trebao je znati ili pogoditi hoće li se astronaut, što god da mu je omiljena hrana, u blizini crne rupe tortiljificirati, sušificirati, špagetificirati ili rižotizirati. Nije pogodio rekavši sušificirati, a biste li vi znali da je točno - špagetificirati?

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:47

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Kobna pitanja Milijunaša došla su ih glave: Znate li odgovore?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu