Obavijesti

Show

Komentari 15

Zorica Kondža: 'Volim pjevati uživo jer i greške imaju šarm'

Zorica Kondža: 'Volim pjevati uživo jer i greške imaju šarm'

Nakon što je pjevala za Olivera Dragojevića, splitska pjevačica Zorica Kondža u subotu u 21 sat ima koncert na Gradini. Razgovarali smo s glazbenom divom, a ona nam je otkrila da će imati gosta iznenađenja

VIDEO

Obično na koncertima napravim presjek svoje karijere. Otpjevam sve pjesme koje ljudi znaju i vole pjevati, ali ih i iznenadim s nekom manje poznatom, ali meni dragom, kaže Zorica Kondža uoči koncerta u Solinu. Koncert je na Gradini, u subotu u 21 sat, u sklopu Solinskog kulturnog ljeta, a našu divu pratit će orkestar pod ravnanjem Zoričina supruga Joška Banova. 

- Na bini će biti i naš sin Toni na bubnjevima, a vjerojatno i najmlađi Luka na udaraljkama - najavljuje Zorica, koja kaže da je uvijek raduju nastupi uživo.

- Volim spontanost, a na takvim koncertima se svašta događa. Prije 30-ak godina u Kninu grom je udario u dvoranu u kojoj smo nastupali, pa mi je mikrofon skakao u ruci kao vrući krumpir. Ali sve su to čari nastupa uživo. I pjesme biram ovisno o reakcijama publike i atmosferi. Izbor je velik jer imam 50-ak pjesama koje pripremim za svaki nastup. 

Imat će i gosta iznenađenja.

- I to je bilo spontano. Riječ je o jednom mojem kolegi s kojim sam se nedavno srela i u razgovoru smo došli na ideju da nastupi na ovom koncertu - kaže pjevačica čija karijera je počela krajem 70-ih, kad je pjevala rock s nekoliko bendova. Jedan od najpoznatijih je grupa Stijene. 

U solo karijeru krenula je 1984. godine, ali nije, kako je rekla, snimila puno albuma.

- Uvijek je bilo nešto - udala sam se, rodila tri sina, pa je bio rat, pa evo i sad, kad sam pripremila nekoliko novih pjesama, došla je korona. Često mi okolnosti ne idu na ruku, ali nisam osoba koja se žali i kuka kad ne ide sve po planu. Nadam se da ću nove pjesme objaviti sad u rujnu - najavila je Kondža, čiji će koncert na Gradini trajati dva sata. 

Kondža: 'Nije lako biti supruga glazbenika. Oliverova Vesna je to znala biti, znala ga je pustiti'
Kondža: 'Nije lako biti supruga glazbenika. Oliverova Vesna je to znala biti, znala ga je pustiti'

- Ma uživat ćemo, a kako će Joško ravnati orkestrom, i da će svirati Luka i Toni, bit će zabavno nakon koncerta jer uvijek raspravljamo tko je krenuo prebrzo, tko je ‘falija’ - smije se Zorica Kondža.

kondza

Organizatori mole publiku da dođu ranije zbog besplatnih antigenskih testova koje će moći obaviti već od 18 sati, jer bez njih ili COVID putovnica ulaz neće biti moguć. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin