Obavijesti

Show

Komentari 74

Zrće ignorira zabrane: Awake festival prepun, nema distance

Zrće ignorira zabrane: Awake festival prepun, nema distance
4

Stožer grada Novalje još je u lipnju zabranio održavanje festivala i bilo kakvih događanja u klubovima na Zrću, no čini se kako odredbe ne poštuju svi...

VIDEO

Tijekom vikenda na Zrću je bio Awake festival, iako je gradonačelnik Novalje Ante Dabo rekao kako na Zrću ove godine neće biti festivala zbog korona virusa. Za sva događanja na Zrću i kršenja socijalne distance okrivljavao se klub Noa, iako je Awake festival bio s novaljske strane Zrća.

POGLEDAJTE VIDEO: Zrće otvorilo svoja vrata

Pokretanje videa...

Zrće 01:16

Klub je bio krcat, brojni stranci prisustvovali su festivalu, a na snimkama koje su se objavljivale očito je kako se na nije pazilo na razmak. Ante Dabo priznaje kako je ipak sudjelovao klub s njihove strane Zrća, no i dalje za sve krivi klub Nou. 

- Nažalost, istina je. Iza organizacije svih ovih partija na kojima se krše mjere, pa tako i ovog festivala, stoji klub Noa koji se jedini nalazi s kolanjske strane plaže Zrće i nad kojim mi nemamo nikakvih ingerencija. To je klub koji je ilegalan, koji se po nikakvim hrvatskim zakonima ne može legalizirati na pomorskom dobru i ovo što rade cijelo ljeto je krajnje nekorektno jer bacaju mrlju na svih nas. Razlika između svih ranijih događanja koja su organizirali sami i ovog festivala je asistencija koju im je pružio Kalypso, klub s naše strane plaže Zrće, i to, navodno, zbog vanjske terase kako bi imali dovoljno prostora. Međutim, njihovi razlozi uopće nisu bitni, negativni PR koji su nam ovime napravili je ogromna šteta Novalji kao destinaciji, koja od početka poduzima sve baš kako ovakvih događanja ne bi bilo - ispričao je Dabo za Slobodnu Dalmaciju

Stožer grada Novalje je još u lipnju zabranio održavanje festivala i bilo kakvih događanja u klubovima na Zrću, no čini se kako odredbe ne poštuju svi. Party na kraju sezone ipak se održao.

Poluprazno i pitomo: Evo kako Zrće izgleda usred pandemije
Poluprazno i pitomo: Evo kako Zrće izgleda usred pandemije

- Kada smo čuli da planiraju taj festival, obavijestili smo sve koji to moraju znati. I policiju i Stožer. Državni inspektorat proveo je nekakvu kontrolu, ali sve je prošlo kao da se ništa nije dogodilo. Borimo se koliko možemo, ali očito uzalud - dodao je Dabo. 

Klub Noa je, nakon što se saznalo da se održao Awake festival, otkazao naredne festivale te su poručili kako će Balcan Blaze festival biti tek na ljeto 2021. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac