Obavijesti

Show

Komentari 19

Zrinka Cvitešić nije pogledala nijedan film u kojem ona glumi

Zrinka Cvitešić nije pogledala nijedan film u kojem ona glumi
16

Na premijeru filma 'Lea i Darija - Dječje carstvo' glumica je došla poslije projekcije. Nije gledala nijedan svoj film, a ovaj put gledat će verziju montiranu bez svog lika

VIDEO

Nikad nisam gledala niti jedan svoj film, pa nisam gledala ni 'Leu i Dariju – Dječje carstvo,  kaže glumica Zrinka Cvitešić.

Ipak, nedjeljnu premijeru svojeg prvog dječjeg filma, u zagrebačkom HNK, nije propustila.

Umjetnica iz Karlovca došla je odjevena poput balerine, u haljini dizajnerice Matije Vuice, i to tek pola sata prije kraja svečane projekcije.

– Vadile su se papirnate maramice i ljudi koji su gledali film bili su doista potreseni. Uživala sam snimajući ga i ne sumnjam da je predivan, ali više ću moći reći tek kada vidim dijelove filma koje će mi prijatelj montažer pripremiti tako da iz njega izreže scene u kojima se pojavljujem. Na isti način pripremljene gledala sam i svoje filmove 'Konjanika' i 'Što je muškarac bez brkova?' – kaže Zrinka.

U filmu 'Lea i Darija - Dječje carstvo' redatelja Branka Ivande, Zrinka glumi Ivku Deutsch, majku Lee Deutsch, djevojčice talentirane za glumu, pjevanje i ples. Radnja je istinita i prati životnu priču djevojčica Lee Deutsch i Darije Gasteiger koje su zajedno nastupale u HNK i bile predratne zagrebačke zvijezde. No uspostavom NDH Lei, koja je bila židovskog podrijetla, zabranjeni su nastupi, a preminula je u 16. godini na putu u Auschwitz.

– Moja filmska kći Lea, koju igra Klara Naka, veliko je otkriće i prava umjetnica. Postale smo prijateljice i svaki put kad se čujemo iznenadi me inteligencijom – priča Zrinka.

Simpatija je obostrana. Klari Naki, koja pohađa sedmi razred, Zrinka je glumački uzor.

– Divna je! Dala mi je puno savjeta i u svemu je slušam, a jedan od njih je da budem prirodna. Želim upisati Akademiju dramske umjetnosti i da mi Zrinka bude mentorica za upis – kaže Klara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao