Obavijesti

Show

Komentari 20

Htio pomoći bratu: Glumca iz 'Harryja Pottera' izboli nožem

Htio pomoći bratu: Glumca iz 'Harryja Pottera' izboli nožem
8

Robert Arthur 'Rob' Knox publici je ostao u sjećanju kao Marcus Belby u hitu 'Harry Potter i princ miješane krvi'. Imao je samo 18 godina kad je preminuo u obračunu

VIDEO

Mnogi klinci proslavili su se ulogama u filmovima i serijama i svi smo mislili da ih očekuju velike karijere. Nažalost, neki od njih nisu imali prilike ispuniti svoj potencijal. Svaki drugi dan objavljivat ćemo po jednu priču u kojoj ćete se moći prisjetiti tih mladih nada u našem specijalu - Umrli su premladi

Engleski glumac, koji je glumio u šestom nastavku filmskog serijala o mladom čarobnjaku, ubijen je u londonskom predgrađu u svibnju 2008. godine. Robert Arthur 'Rob' Knox publici je u sjećanju najviše ostao po ulozi Marcusa Belbyja u  filmu  'Harry Potter i princ miješane krvi', a trebao je glumiti i u filmu 'Harry Potter i darovi smrti'. 

Knox je počeo glumiti s 11 godina. Uglavnom je dobivao manje uloge kao što su one u policijskoj drami 'The Bill', BBC-jevoj komediji 'After You've Gone' i u reality showu 'Trust Me I'm a Teenager'. U filmu se prvi put pojavio 2004.  godine u 'Kralju Arthuru' gdje je bio statist.

Rob Knox Film Festival dobio je ime upravo po glumcu, a osnovan je uz pomoć zaklade koja također nosi njegovo ime. Sav prihod i donacije od zaklada prosljeđuju se mladim ljudima kako bi im se pomoglo u obrazovanju na području umjetnosti. 

Ubijen je jer je pokušao pomoći bratu

Krajem svibnja 2008. godine ispred jednog bara u londonskoj četvrti u kasnim noćnim satima došlo je do svađe zbog krađe mobitela. Knox, koji je imao samo 18 godina kada je ubijen, pritrčao je u pomoć svom bratu Jamieu kojeg je verbalno napao Karl Bishop. Isti je Knoxu zadao pet ubodnih rana nožem. U tom obračunu još su četiri Robova prijatelja zadobila ozljede hladnim oružjem.

Jedan od ozlijeđenih, tada 18-godišnji Robov prijatelj Tom Hopkins, ubod nožem zadobio je u glavu.

Prijatelji su se složili: Rob nikad ne bi započeo svađu

Ubrzo nakon tragedije, brojni Robovi prijatelji okupili su se ispred bara, na mjestu gdje se sve zbilo, a ostavljali su i poruke poput  'Cvijeće će uvenuti, sunce će zaći, ali ti si onaj kojeg ću uvijek pamtiti'.

- Nikad ne bi počeo svađu. Rob je uvijek bio onaj koji je branio drugog - jedna od Robovih prijateljica Liberty Butcher izjavila je tada. Svi su se složili u jednom - Rob je samo pokušavao pomoći. 

Ubojica glumca osuđen je na doživotni zatvor

Karl Bishop, ubojica glumca, 2009. godine osuđen je na doživotni zatvor. Tužitelj Brian Altman optužio ga je da je noževe sa sobom u džepu nosio kao što drugi nose kemijsku olovku. Britanska javnost ovim je događajem bila šokirana, no umjesto da se broj ovakvih zločina smanji, ubojstva hladnim oružjem su se još više zaredala. 



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Filip iz 'Braka' raznježio fanove: 'I kad nismo skupa, skupa smo'
REALITY SUPRUŽNICI

Filip iz 'Braka' raznježio fanove: 'I kad nismo skupa, skupa smo'

Iako se Tamara i Filip u početku nisu slagali, brzo su postali prijatelji i jedan od omiljenih parova ove sezone showa 'Brak na prvu'

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti