Obavijesti

News

Komentari 695

Sramota: Zbog duga od 600 kuna baku (72) strpali u zatvor

Sramota: Zbog duga od 600 kuna baku (72) strpali u zatvor
4

Minka Maltarić u zatvoru je završila jer je komunalnoj tvrtki dugovala za odvoz smeća, a kako nema imovine osim stare kuće sud je dugovanje zamijenio zatvorom

VIDEO

Kaj sam pod starost doživjela da me vode u zatvor kao kakvog kriminalca, pojadala nam se Minka Maltarić (72) iz Cvetlina kraj Trakošćana. Baka Minka u zatvoru je završila jer je komunalnoj tvrtki Ivkom iz Ivanca ostala dužna 624,26 kuna za odvoz smeća.

Kako osim stare kuće u Cvetlinu nema nikakve imovine, sud joj je dugovanje zamijenio šestodnevnom kaznom zatvora. Baka Minka tijekom 2011. i 2012. Ivkomu nije platila pet računa jer za njih nije imala novca. Kako bi se naplatili, Ivkom je u rujnu na Općinskom sudu u Varaždinu pokrenuo ovršni postupak. Dug je s troškovima i kamatama porastao na 744 kune, a baku je u njezinu domu posjetio ovrhovoditelj.

Nakon što se uvjerio da joj osim starog televizora nema što zaplijeniti, krajem rujna sud je donio novo rješenje kojim baka zbog duga koji je narastao na 1000 kuna mora na izdržavanje kazne. Prošle srijede u varaždinski su je zatvor odveli policajci. Baku, koja hoda uz pomoć štake jer ima bolesno koljeno i bruh, smjestili su u sobu s četiri zatvorenice.

Minki hrana nije bila loša, ali dani su bili jako dugi

Na zatvorske uvjete baka Minka nije nam se žalila.

- Dobro je, hrana nije loša, samo su dani bili jako dugi - rekla je baka te ispričala da s cimericama nije razgovarala o tome zbog čega su one u zatvoru.

Iz zatvora je stigla u ponedjeljak oko 11.30, a pred kućni ju je prag dovezla mlada pravosudna policajka u službenom autu.

- Slavko, ima li što za jesti, gladna sam - obratila se sinu (42) izmučena starica.

U želji da što prije stigne kući, baka Minka preskočila je doručak i popila samo čaj. U trošnoj drvenoj kući staroj 200 godina, u kojoj nemaju kupaonice niti je provedena kanalizacija, Slavko i Minka žive od 1200 kuna socijalne pomoći. Nemaju mirovine ni drugih primanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 695
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...