Obavijesti

Specijalizirani sajam energetike "All Energy Expo"

Specijalizirani sajam energetike "All Energy Expo"
1

Dođite u Hypo Centar od 16.-18.06.2014 gdje će se održati prvo izdanje Specijalnog sajma energetike

U organizaciji britanske tvrtke FOSCROT LTD., tvrtke Energo Media Servis d.o.o. i Saveza za energetiku Hrvatske te pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Ministarstva zaštite okoliša i prirode te generalnim pokroviteljstvom HEP Opskrbe d.o.o. i ABB d.o.o. Hrvatska od 16. do 18. lipnja u Hypo Centru održati će se prvo izdanje Specijaliziranog sajma energetike, tržišta energije, elektrostrojarstva, industrijske automatizacije, elektronike, računalnih i inteligentnih sustava "All Energy Expo" i "Regional Energy-Tech Summit" posvećen stručnoj diskusiji o novim tehnologijama i investicijama.

"Prilikom pokretanja ovog projekta želja nam je bila polako vratiti povjerenje u hrvatsku sajamsku industriju te se nadamo kroz nekoliko narednih godina postati vodećim nacionalnim sajmom energetike s regionalnim dosegom. Upravo stoga cijenimo sve tvrtke koje su prepoznale našu viziju te nam se pridružile na ovogodišnjem "probijanju leda", istaknuo je Tomislav Marjanović, predsjednik Saveza za energetiku Hrvatske.

Za vrijeme trajanja prvog dana sajma po prvi će se puta dodijeliti nagrade Croatian Energy Award istaknutim poduzetnicima i pojedincima u ukupno pet kategorija - veliko poduzetništvo, malo i srednje poduzetništvo, neprofitna organizacija, nagrada za menadžera godine te nagrada za životno djelo.

Uz izložbeni dio sajma, u promocijsko-prezentacijskom dijelu, tvrtke partneri zainteresiranoj javnosti predstaviti će zanimljive teme koje pokrivaju različita područja energetike - od razvoja električne mobilnosti, financiranja projekata energetske učinkovitosti kroz ESCO model sve do tema koje se bave nekonvencionalnim ležištima prirodnog plina te strateškim razvojnim projektima u plinskom sektoru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U tri dana trajanja sajma obraditi će se i teme poput promjena EU pravila o potporama za energetiku i zaštitu okoliša, mogućnostima studiranja i suradnje sa Fakultetom za energetiku u Krškom, sudjelovanja hrvatskih tvrtki i drugih pravnih osoba u okvirnom programu EU za istraživanje i inovacije "Obzor 2020" te povezivanja zelenih poduzetnika sa investitorima kroz projekt ECOFUNDING.

Na sajmu će biti predstavljena i dva projekta tvrtke Energo Media Servis d.o.o. i Saveza za energetiku Hrvatske, a to su "Vodeća hrvatska oznaka za izvrsnost u zelenom gospodarstvu GREEN MARK" koju trenutno koristi 69 pravnih osoba te "Web trgovina energostore.com" koja se u kratkom vremenu profilirala kao centralno mjesto za nabavu zelenih proizvoda i tehnologija.

Savez za energetiku Hrvatske je od svojeg osnutka 15.09.2010. godine do danas prošao dinamičan i zanimljiv put te se profilirao u vodeću nacionalnu neprofitnu organizaciju za pitanja energetike, obnovljivih izvora energije, poticanja energetske učinkovitosti i zaštitu okoliša. Savez trenutno surađuje s više od 250 institucija i tvrtki u zemlji i svijetu u kojima je zaposleno ukupno više od 10.000 inženjera, ekonomista, pravnika te drugih profesionalnih stručnjaka, a u svojem aktivnom članstvu već nekoliko godina broji više od 150 institucija, tvrtki, obrta i udruga koje djeluju u sektorima za koje je Savez krovna organizacija. Bitno je napomenuti kako se Savez za energetiku, od svog osnutka do danas, financira isključivo iz članarina i provedbe projekata te obavljanja registrirane gospodarske djelatnosti.

Energo Media Servis d.o.o. je agencija koja kontinuirano pruža i razvija integrirana rješenja i platforme za popularizaciju, rast, razvoj i jačanje konkurentnosti energetskog sektora te sektora povezane zelene ekonomije. Tvrtka je prošle godine okončala postupak uspostave sustava upravljanja prema normi EN ISO 9001:2008 te tako postala prva tvrtka na razini EU koja primjenjuje sustav upravljanja kvalitete za "Pružanje usluge integriranih rješenja i platformi za popularizaciju, rast, razvoj i konkurentnost zelenog gospodarstva te konzaltinga na području financiranja zelenih investicijskih projekata na domaćoj i međunarodnoj razini". Energo Media Servis se prošle godine našao i na 2. mjestu Hrvatskog kvocijenta inovativnosti (HKI) za 2012. godinu u kategoriji malih tvrtki čime su dodatno naglašeni inovativni rad i projekti tvrtke.

Britanska tvrtka FOSCROT LTD. osnovana je radi zastupanja poslovnih interesa tvrtke Energo Media Servis d.o.o. i tvrtki-članica Saveza za energetiku Hrvatske na britanskom i općenito europskom tržištu s tendencijom dostizanja rasta njihova izvoza i konkurentnosti te pruža usluge zastupanja hrvatskih i stranih tvrtki, njihovih usluga, proizvoda i tehnoloških rješenja na domaćem i inozemnom tržištu.

Više o temama vezanim za energetiku i održivost potražite ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina