Obavijesti

Sport

Komentari 21

Prvo mjesto i 100 golova: Ajax u ludom zaletu uoči Juventusa

Prvo mjesto i 100 golova: Ajax u ludom zaletu uoči Juventusa
2

Pobjedom od 4-1 kod Willema Ajax se izjednačio s PSV-om, ali Kopljanici su prvi na gol-razliku jer su u 29 kola zabili: 100 golova! Vrhunski zalet u Eredivisie prije obračuna s Juventusom u Ligi prvaka

VIDEO

Izbacivanje Reala iz Lige prvaka bila je najveća svjetska sportska vijest prošlog mjeseca. Vijest koja je trenutačno obišla planetu pa odjekivala tjednima.

Ajax je tim podvigom postao ne "samo" nogometna senzacija broj 1 nego se do vrha vrhova napunio samopouzdanjem pa odonda gaze i u nizozemskoj ligi.

PSV je mjesecima držao prvo mjesto, čak i povećavao prednost, ali sada kada je najvažnije na vrh Eredivisie opet se popeo - Ajax.

Champions League Round of 16 First Leg - Ajax Amsterdam v Real Madrid

U prošlom kolu PSV je penalom u 91' nekako spasio bod kod Vitessea, Ajax sa 4-1 zgazio Willema u Tilburgu i bodovno se izjednačio s društvom iz Eindhovena.

Ali... Prvo mjesto drže Kopljanici. I to na gol-razliku jer su u 29 kola zabili - 100 golova! Prosjek od preko 3.5 po utakmici. Nitko im u najrespektabilnijim europskim ligama nije ni blizu.

PSG ima prosjek od 2.9, Benfica 2.8, Barca i Bayern 2.6, City 2.3, a Juventus i ruski Zenit su na 2.05 golova po utakmici. PSG je u 30 kola zabio 80, a Barcelona u 31 kolu zavukla 81 pogodak. Kod nas, Dinamo u 28 HNL tekmi ima 56 golova u aktivi, prosjek od točno dva po susretu.

Ajaxova klupska ljestvica strijelaca u Eredivisie

20 - Dušan Tadić

15 - Hakim Ziyech

11 - Klaas Jan Huntelaar

10 - Kasper Dolberg

  8 - David Neres i Donny van de Beek

U srijedu ih čekaju Juventus i (vjerojatno oporavljeni) Cristiano Ronaldo u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Johan Cruyff Arena bit će krcata, zaglušujuće grotlo sa 55.000 euforičnih navijača.

Ajax Mandžukića i ostale Juventine dočekuje prepun samopouzdanja i u ludom zaletu na pogon svojih - 100 zabijenih golova!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu