Sport

Komentari 18

A bio smetlar: Izbornik Zambije imao sudbinu poput Cerina...

A bio smetlar: Izbornik Zambije imao sudbinu poput Cerina...

Izbornik Zambije Herve Renard, osvajač Afričkog kupa nacija skupljao je smeće prije osam godina. Poput njega Snješko Cerin je radio u Čistoći dok je igrao za Trnje

Ma ovo je čudo. Veličanstven uspjeh. Ponosan sam na dečke, ali i na sebe. Pa do prije osam godina radio sam u komunalnoj tvrtki. Ustajao sam u tri sata da bih sakupljao smeće, a sad sam prvak Afrike, rekao je na slavlju Herve Renard, zambijski izbornik.

Sličan životni put prošao je legendarni napadač Dinama Snješko Cerin, jedan od junaka Dinamova proljeća 1982. godine.

- Koliko se sjećam, Snješko je radio u zagrebačkoj Čistoći. Bilo je to davno. Mislim da je to bilo sredinom ‘70-ih, nije imao niti 20 godina. U Čistoći je radio dok je igrao za Trnje - rekla nam je Snješkova poznanica Maja Miolinić-Čović.

Cerin je počeo kao čistač, a bio je vrijedan, pa je brzo napredovao.

- Ništa mu nije bilo teško, zaista ga svi pamtimo kao vrijedna i marljiva dečka. Prebacili su ga na posao inkasatora, a potom je zaigrao za Dinamo - nastavlja Maja.

U Dinamo je došao 1976. i u Maksimiru se zadržao deset godina. Igrao je u jednoj od najboljih Dinamovih generacija, s Mlinarićem, Kranjčarom, Zajecom, Deverićem, Vlakom, Mustedanagićem...

- Da, sjećam se da je radio nešto u Čistoći, no vrlo je brzo napredovao. Znam da je poslije bio neki službenik - prisjetio se legendarni Marko Mlinarić.

Pršo majstor za kvarove

Nakon dolaska u Francusku Dado Pršo radio je u jugoistočnom gradu St. Raphaelu kao automehaničar. I igrao je nogomet.

Lucho i ruže na semaforima

Da prehrani obitelj, Luis Ibanez svaki je dan prodavao ruže na semaforima u Buenos Airesu. Danas igra za Dinamo.

Teška mladost Tomislava Ivića

Pokojni trener radio je u škveru, a supruga Regina kupovala je žive kokoši jer su bile jeftinije pa ih je “u suzama davila”.

Čačić ga otkrio u Naftaplinu

Legenda HNL-a Rudika Vida počeo je raditi u Naftaplinu. Otkrio ga je sadašnji trener Dinama Ante Čačić i pozvao u Osijek.

Igrao za ‘furiju’ i vozio taksi

Manuel Pablo odigrao je 13 utakmica za Španjolsku, s Deportivom je 2000. osvojio Primeru. A istodobno je vozio taksi.

Najčitaniji članci