Obavijesti

Sport

Komentari 5

Abramovič razmišlja o kupovini turskog kluba koji vodi Hrvat

Abramovič razmišlja o kupovini turskog kluba koji vodi Hrvat

Riječ je o turskom klubu Göztepe koji vodi bivši hrvatski nogometaš Stjepan Tomas. Predsjednik turskog kluba i Abramovičevi posrednici trebali bi se osobno sastati u nadolazećim danima

VIDEO

Nakon što je ruski tajkun Roman Abramovič (55) odlučio prodati Chelsea, započeo je pregovore s novim europskim nogometnim klubom iako preuzimanje engleskog prvoligaša još uvijek nije gotovo. 

Pokretanje videa...

02:26

Engleska vlada blokirala je sva sredstva ruskim oligarsima povezanim s predsjednikom Vladimirom Putinom uključujući i Abramoviča zbog čega je bio prisiljen 'bluese' staviti na prodaju. 

Ruski milijarder je rekao da je teškim srcem stavio Chelsea na prodaju nakon iznimno uspješna dva desetljeća. 

- Molim vas da znate da je ovo bila nevjerojatno teška odluka i da me boli što se rastajem od kluba na ovaj način. Međutim, vjerujem da je to u najboljem interesu kluba. Nogometni klub Chelsea i navijači uvijek će biti u mom srcu - rekao je Abramovič početkom mjeseca. 

FILE PHOTO: Chelsea v Scunthorpe United - FA Cup Third Round

Prema pisanjima britanskog Daily Stara, Abramovič bi svoju strast mogao usmjeriti prema turskom klubu Göztepe, a pregovori između predsjednika Mehmeta Sepila i Abramovičevih predstavnika su već počeli. 

Sepil je nedavno izjavio da će napustiti mjesto predsjednika, ali dok ne pronađe zamjenu. Abramovič i Sepil navodno se planiraju osobno sastati u nadolazećim danima, a predsjednik kluba bit će većinski vlasnik klupskih dionica. 

Iako je bilo lako pretpostaviti da Abramovič neće zauvijek napustiti svijet nogometa, Göztepe nije bilo očekivano odredište. 

Romane, gdje si? Abramovičeva jahta uplovila na jug Turske
Romane, gdje si? Abramovičeva jahta uplovila na jug Turske

Klub je osnovan 1925. godine, a utakmice igraju na stadionu Gürsel Aksel kapaciteta 20.040 mjesta te su poznati po velikoj bazi navijača. U posljednje vrijeme imaju dosta problema te im prijeti relegacija s obzirom na to da se nalaze na 18. mjestu prvenstvene ljestvice s osam bodova manje od mjesta koje osigurava ostanak Super ligi. 

Basel: Prijateljska utakmica, Hrvatska - Argentina, 01.03.2006.

Bivši hrvatski reprezentativac iz BiH Stjepan Tomas trener je turskog kluba, njihov četvrti od 2021. godine. Tomas je nogometnu karijeru započeo u Istri nakon čega je prešao u Dinamo. Dvije godine proveo je u talijanskoj Vicenzi nakon čega odlazi u turski Fenerbahče pa u Galatasaray. 

Prema pisanjima Business Insidera, Abramovičeva neto vrijednost je u posljednjih nekoliko mjeseci pala na 10,21 milijardi funti  što je i više nego dovoljno za preuzimanje nogometnog kluba. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače