Obavijesti

Sport

Komentari 14

Češka poslala Grke kući, SAD na Francuze u blockbusteru...

Češka poslala Grke kući, SAD na Francuze u blockbusteru...
2

Aco Petrović, koji samo trebao pobijediti Češku, tako će pakirati za povratak kući, a Česi za četvrtfinale s Australijom koja je u jednoj od najboljih utakmica turnira poslala Francuze na SAD

Brazil je bio u nadi. Maloj, ali nadi. I trajala je gotovo tri četvrtine dok Amerikanci nisu svojom širinom, koja se najviše manifestira kroz obrambenu agresiju i posljedično lagane poene, počeli lomiti Brazilce (89-73).

Brazilce koji su trajali bez obzira što je Aco Petrović isključen s utakmice već u drugoj četvrtini jer je Vitor Benite, onaj Benite kojeg se Cedevita riješila ni nakon dva mjeseca prošle sezone, uz dašak neophodnih ruku onih najiskusnijih Barbose (14) i Varejaa (14) zabijao odakle je stigao (21 p, trica 4/5). I tko zna koliko bi s njim Amerikanci (Turner 16 p, Walker 16 p) imali problema da je igrao više od 20 minuta.

Aco izgubio živce: Držali su ga igrači, SAD ga izbacio sa SP-a
Aco izgubio živce: Držali su ga igrači, SAD ga izbacio sa SP-a

Aco Petrović, koji samo trebao pobijediti Češku, tako će se pakirati za povratak kući, a Česi, koji su kofere priredili Giannisu i Grcima (izgubili s dovoljnih 77-84, Bohačik 25 p - Calathes 27 p), za četvrtfinale s Australijom koja je u jednoj od najboljih utakmica turnira poslala Francuze (100-98) na SAD u četvrtfinalnom blockbusteru. Odnosno učinili su to Patty Mills (30), Joe Ingles (23) i Aron Baynes (21) koji su iskombinirali 74 australska poena od 100 koliko su zabili francuskoj obrani.

Onaj ključan, pak, s linije slobodnih bacanja kod 98-98 pet sekundi prije kraja ubacio je Matthew Dellavedova, NBA prvak s Clevelandom. Francuzima je ostalo dovoljno vremena, pogotovo jer je lopta samo trebala doći do Fourniera (31 p) ili De Cola (26 p) koji bi već nešto izmislili, ali Albicy je zabrljao.

I sada je kompletirana četvrtfinalna postava. Još su jučer Španjolci pobjedom nad Srbijom sebi donijeli Poljsku, a Srbi će na Argentince sutra u Dongguanu gdje će dan kasnije igrati SAD i Francuska.

Rezultati:

  • SAD - Brazil 89-73
  • Francuska - Australija 98-100
  • Češka - Grčka 77-84
  • Dominikanska R. - Litva 55-74

Četvrtfinale: