Sport

Komentari 14

Češka poslala Grke kući, SAD na Francuze u blockbusteru...

Češka poslala Grke kući, SAD na Francuze u blockbusteru...

Aco Petrović, koji samo trebao pobijediti Češku, tako će pakirati za povratak kući, a Česi za četvrtfinale s Australijom koja je u jednoj od najboljih utakmica turnira poslala Francuze na SAD

Brazil je bio u nadi. Maloj, ali nadi. I trajala je gotovo tri četvrtine dok Amerikanci nisu svojom širinom, koja se najviše manifestira kroz obrambenu agresiju i posljedično lagane poene, počeli lomiti Brazilce (89-73).

Brazilce koji su trajali bez obzira što je Aco Petrović isključen s utakmice već u drugoj četvrtini jer je Vitor Benite, onaj Benite kojeg se Cedevita riješila ni nakon dva mjeseca prošle sezone, uz dašak neophodnih ruku onih najiskusnijih Barbose (14) i Varejaa (14) zabijao odakle je stigao (21 p, trica 4/5). I tko zna koliko bi s njim Amerikanci (Turner 16 p, Walker 16 p) imali problema da je igrao više od 20 minuta.

Aco Petrović, koji samo trebao pobijediti Češku, tako će se pakirati za povratak kući, a Česi, koji su kofere priredili Giannisu i Grcima (izgubili s dovoljnih 77-84, Bohačik 25 p - Calathes 27 p), za četvrtfinale s Australijom koja je u jednoj od najboljih utakmica turnira poslala Francuze (100-98) na SAD u četvrtfinalnom blockbusteru. Odnosno učinili su to Patty Mills (30), Joe Ingles (23) i Aron Baynes (21) koji su iskombinirali 74 australska poena od 100 koliko su zabili francuskoj obrani.

Onaj ključan, pak, s linije slobodnih bacanja kod 98-98 pet sekundi prije kraja ubacio je Matthew Dellavedova, NBA prvak s Clevelandom. Francuzima je ostalo dovoljno vremena, pogotovo jer je lopta samo trebala doći do Fourniera (31 p) ili De Cola (26 p) koji bi već nešto izmislili, ali Albicy je zabrljao.

I sada je kompletirana četvrtfinalna postava. Još su jučer Španjolci pobjedom nad Srbijom sebi donijeli Poljsku, a Srbi će na Argentince sutra u Dongguanu gdje će dan kasnije igrati SAD i Francuska.

Rezultati:

Četvrtfinale:

Najčitaniji članci