Obavijesti

Sport

Komentari 17

Aco ipak ostao kratkih rukava: Nijemci idu na Olimpijske igre

Aco ipak ostao kratkih rukava: Nijemci idu na Olimpijske igre

Brazilci su odigrali tri fantastične utakmice u Spaladium Areni, ali su se u onoj ključnoj ipak ispuhali. Nijemci su slavili 75-64 predvođeni 28 koševa Wagnera i osigurali vizu za Tokio

VIDEO

Četvrta utakmica na kvalifikacijskom turniru u Splitu, četvrta pobjeda za redom i zasluženi plasman Njemačke na Olimpijske igre. Njemačka je bila bolja od Meksika, Rusije, Hrvatske i večeras od Brazila 75-64, i zasluženo izborila put u Tokio. U Spaladium Areni večeras se okupilo svega 300-tinjak gledatelja, uglavnom njemačkih turista koji su bodrili svoju momčad. 

Na početku susreta bolje su krenuli Nijemci, tricama Voigtmanna i Loa poveli su 6-0, no Brazil se do polovine četvrtine serijom 13-2, u koju je Hettsheimeir ugradio dvije trice, vraća u igru. Valjda osokoljeni s prve dvije trice, Nijemci su nastavili s dalekometnim šutevima, no od sljedećih osam zabili su svega jedan, pa je Brazil na krilima agresivne igre u obrani na prvi odmor otišao s prednošću 17-14.

Pokretanje videa...

Hrvatska košarkaška reprezentacija 01:14

Drugu četvrtinu opet bolje otvaraju Nijemci, na krilima efikasnog Wagnera, koji je bez promašaja ubacio prvih dvanaest koševa, vraćaju se na prednost 29-23, potom i 34-23. Mijenjao je izbornik Brazila Aleksandar Petrović, miksao niske i visoke igrače, pokušavao razbiti ritam suparnika, i to mu je na koncu i uspjelo. Razigrali su se Bruno Caboclo i Alex Garcia, a Yago Santos je tricom u stereu sa sirenom spustio  prednost Nijemaca na 36-34.

Koš za koš igralo se i na početku drugog poluvremena, sve do pred kraj kada Nijemci povećavaju prednost. Jedan sumnjivo dosuđeni prekršaj nakon blokade Cabocla na Wagneru, nakon koje je uslijedila i tehnička pogreška Petroviću, odvela je Nijemce do prednosti od šest koševa na kraju treće četvrtine. 

Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, Brazil - Njemačka

Iako su im se u zadnjoj četvrtini u nekoliko navrata ukazivale prilike za preokret, dojam je da momčad Brazila nije imala dovoljno svježine i koncentracije da ih iskoristi. Kod vodstva Njemačke 62-56 imali su tri napada preko jednog od najiskusnijih Marcelinha Huertasa, no nisu ih iskoristili, no zato jest Voigtmann i zakucavanjem odveo svoju momčad na prednost koju više nisu ispuštali do kraja, do konačnih 75-64. 

Njemačka posve zasluženo ide na Olimpijske igre, izabranici Henrika Rodla u Splitu su pokazali najviše. I nema sumnje kako će i u Tokiju, ako im se vrate Schröder, Theiss, Kleber, imati što za reći. 

Kod pobjednika bolji od ostalih bili su Wagner s 28 koševa i 6 skokova, Voigtmann je dodao 8 koševa i 11 skokova, dok je kod Brazila iskusni Varejao zabio 14, a Garcia 10.

Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, Brazil - Njemačka
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba