Obavijesti

Sport

Komentari 41

Aco: Kupio sam im kamper da bi opet svi mogli biti zajedno...

Aco: Kupio sam im kamper da bi opet svi mogli biti zajedno...
3

Dugo smo po Majskim Poljanama išli od kuće do kuće i tražili tu obitelj, ali nismo zavirili u jedan puteljak. I onda nam je trebala pomoć novinara, preko njih smo došli do te obitelji, kaže Aco Petrović

VIDEO

Hrvatska se još jednom ujedinila, pa je proteklih dana sa svih strana Lijepe naše stigla pomoć stradalima u razornom potresu koji je pogodio Petrinju i okolne krajeve. Naravno, u tu priču uključili su se i brojni sportaši, među njima i Aco Petrović (61) koji se osobno zaputio u Majske Poljane kako bi pomogao jednoj obitelji.

Pokretanje videa...

Kamioni iz Slovenije 00:51

- Gledajte, kako smo u ovo vrijeme zbog blagdana i korone svi nekako vezani biti doma, tako sam na dan potresa u Petrinji bio kod kuće, pratio vijesti i onda vidio jedan prilog o majci s malim djetetom koje nema 8-9 mjeseci. Ta me se priča jako dojmila, pa se nekako sve zakotrljalo - kaže nam Aco Petrović, pa nastavlja:

- Prijatelj i ja smo odmah krenuli u akciju, supruga je pronašla u Istri jednu firmu gdje smo kupili kvalitetan kamper, prijatelj je kupio agregat i sve smo riješili u 24 sata. I onda smo krenuli u Majske Poljane tražiti tu obitelj čija nas se priča baš dojmila. 

Aco Petrović je nastavio...

- To nije riječ o nekakvoj običnoj kamp-kućici, već o jako kvalitetnom kamperu koji ima dvije sobe, kakav se koristi i u brojnim modernijim ljetovalištima. Mi taj kamper poklanjamo toj obitelji, pa kada oni jednoga dana obnove svoju kuću, on će ostati njima, mogu ga i kvalitetno unovčiti.

Kako ste uopće u Majskim Poljanama pronašli tu obitelj?

- Nas dvojica smo tamo doslovno išli od kuće do kuće, tražili tu obitelj, ali na koncu ih iz prve nismo pronašli. Jednostavno, nismo zavirili u jedan puteljak gdje su oni živjeli. Tada smo naletjeli na novinare, baš na one koji su radili prilog o toj obitelji, preko njih dobili kontakt te obitelji.   

Posljedice potresa u selu Majska Poljana

Izbornik košarkaške reprezentacije Brazila pričao je u dahu...

- To je četveročlana obitelj, majka i kći su smještene u prihvatnom centru u Glini, dok su muž i njegova majka i dalje pokraj razrušene kuće, čuvaju stoku i rade. Taj kamper stiže sutra konvojem iz Istre, u 8 sati bi trebali biti u Petrinji, dok ćemo mi s agregatima i plinskim bocama u isto vrijeme stići iz Zagreba. Riješili smo i lokalni transport, iz Petrinje od Majskih Poljana, ta će obitelj u rekordnom roku dobiti kakav-takav krov nad glavom i svi će opet biti zajedno.

U cijeloj priči ima i malo sreće...

- Čovjek iz te obitelji je po struci električar, tako da on to sve može pospajati, tu bar nismo trebali tražiti nikakvu pomoć. Na nama ovo doista ni na kraj pameti nije bilo planirano publicirati, ali smo stjecajem okolnosti trebali pomoć novinara. Glavno da će ta obitelj opet biti na sigurnom. 

Kako se vas dojmio odlazak u te, potresom pogođene, krajeve?

- Tu ima puno činjenica, prolazio sam područjem, vidio da su neke kuće netaknute, a 20-ak metara dalje bi bile potpuno srušene. U tim ruralnim dijelovima se nije puno ulagalo u kuće, one su starije gradnje. Gledao sam i jedan prilog gdje je profesionalac pričao kako u zidovima tih kuća nije bilo ni trunke željeza, strašno je gledati te scene iz tih krajeva Hrvatske.

Hrvatska se opet ujedinila u rekordnom roku, pomoć je prema pogođenim mjestima stizala iz svih krajeva svijeta. Je li vas to ipak malo iznenadilo?

- Ma ne, nisam iznenađen reakcijom naših ljudi, dobro znam kakvi smo mi. Više me iznenadila reakcija Srbije koja je u tako brzom roku za nas odvojila milijun eura, svaka čast. Mi smo tako reagirali i u ratu, i kada su bile poplave u Glini, pa i kada je onaj potres pogodio Zagreb. Mi imamo veliko srce, a naš problem kreće kada je sve dobro - završio je Aco Petrović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani