Obavijesti

Sport

Komentari 42

Aco: 'Ne skinemo li blokadu do 1. rujna, Cibona odlazi u stečaj'

Aco: 'Ne skinemo li blokadu do 1. rujna, Cibona odlazi u stečaj'
11

Aleksandar Petrović održao je konferenciju za novinare povodom ustoličenja na mjesto glavnog operativca Cibone. Puno je posla, a malo vremena pred njim...

VIDEO

Nisam sportski direktor, nemam profesionalnu funkciju, radim kao volonter i prvi sam operativac kluba uz direktora Domagoja Čavlovića, rekao je Aco Petrović na službenom predstavljanju u Ciboni.

Cibosi se nalaze u teškoj financijskoj situaciji, zbog čega Aco ima pune ruke posla.

- Zadatak je do 5. listopada postrojiti klub tako da Cibona opet pokrene kotač zamašnjak i počne funkcionirati kao pravi klub - rekao je Petrović.

- Postavili smo si prolazna vremena. Do 1. rujna trebamo razriješiti blokadu Fibe i većinu dugovanja prema igračima od prošle sezone, koji su sve zaslužili te na temelju toga nastaviti raditi roster za iduću sezonu.

Potvrđene su pozicije Slavena Rimca kao glavnog trenera, Jurice Golemca kao pomoćnika i Vlade Vanjka kao njihova suradnika.

- Obavio sam razgovore s Markotom i Tomasovima, sutra se u Zadru nalazim s Vrbancom i Giričekom. Ponude su izuzetno korektne, do početka idućeg tjedna očekujem četiri pozitivna odgovora i deblokadu, ne zato da potpišemo četiri stranca, nego da pokažemo da se Cibona vraća kao ravnopravan partner sa svima.

Plaće igračima zbog novonastale situacije bit će limitirane.

- Momčad će koštati pola milijuna eura i ni lipe više, što joj je najmanji budžet u posljednjih 20-ak godina. Imat ćemo jednog stranog razigravača, šestoricu U-20 ili mlađih reprezentativaca te pet igrača koji su već igrali u Ciboni i znaju što to znači. Nećemo napadati titule, nego afirmirati mlade igrače, a stranac će biti u njihovoj službi. Blassingame dolazi u Zagreb, ponudit ćemo mu dvije zaostale plaće i premije te sporazumni raskid ugovora za iduću sezonu jer ga ne možemo ispoštovati.

- Danas imam razgovor s Arapovićem, Marko je s 18 godina igrač bez kluba. Naša je ponuda najbolja s igračkog aspekta, četverogodišnji ugovor i velika minutaža. Očekujem odgovor kroz 24 sata, on nam je prioritet.

- Do 1. listopada moramo formirati upravni odbor koji će imati pet ljudi, redom privrednika, a oni će između sebe odabrati novog predsjednika. Imam 15 imena, pet će ih pristati. Večeras idem na Dinamo razgovarati s dvojicom. Politike u Ciboni više neće biti, ja ću biti predstavnik Grada - rekao je Petrović pa za kraj poručio da očekuje da se rezultati brzo vide:

- Ako 2. rujna ne izvršim što sam najavio, to znači da moja riječ više ne vrijedi, da cijeli projekt pada u vodu i Cibona ide u stečaj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'