Obavijesti

Sport

Komentari 19

Aco: Očito smo u kalkulacijama. Koga je Hrvatska izabrala i hoće li se pokazati dobrim potezom?

Aco: Očito smo u kalkulacijama. Koga je Hrvatska izabrala i hoće li se pokazati dobrim potezom?

Hrvatska je pobijedila Ukrajinu s pet koševa razlike i, čini se, izabrala Finsku kojoj želi vratiti za poraz u Rijeci. No na noge joj može doći i Srbija ako izgubi od Poljske, a prijeti i talijanska kuhinja

VIDEO

Svima koji su gledali završnicu utakmice Hrvatske i Ukrajine na Eurobasketu u Milanu za oko su zapele posljednja dva napada na utakmici.

Prvo je Bojan Bogdanović namjerno promašio slobodno bacanje kod vodstva 90-83, dakle za osam razlike, što je moglo taman dosta za osvajanje drugog mjesta u skupini, a potom Hrvatska nije napadala ukrajinskog razigravača Isuufa Sanona koji se dogovarao s klupom i na isteku napada Bogdan Bliznjuk položio je za konačnih 90-85 za Hrvatsku.

Pokretanje videa...

Zubac je sad pretekao Modrića: Ovo je 7 najplaćenijih hrvatskih sportaša, dominiraju košarkaši VIDEO

Još na poluvremenu, nakon što je Hrvatska neobjašnjivo ispustila 12 koševa prednosti i na odmor otišla samo s +3, Aco Petrović na Twitteru je napisao: "Ne mogu detaljnije komentirati našu reprezentaciju jer smo očigledno u kalkulacijama🧐"

Izabranici Damira Mulaomerovića tako su se približili trećem mjestu u skupini, što im je donosila pobjeda od jednog do sedam koševa razlike, i u nedjeljnoj osmini finala izbjegli pobjednika skupine D, Srbiju (4-0) ili Poljsku (3-1), koji igraju međusobno od 21 sat.

Bude li treća u skupini, Hrvatska će igrati protiv drugoplasirane reprezentacije iz te skupine koja se igra u Pragu, a to mogu biti ili Srbija (izgubi li od Poljske) ili Finska, koja je svladala Nizozemsku u četvrtak i bolja je od Poljske u slučaju istoga međusobnog omjera.

Što dalje od Slovenaca

Da je Hrvatska pobijedila s devet ili više koševa razlike, bila bi sigurna druga i u osmini finala išla na trećega iz skupine D, što mogu biti Poljska, Češka ili Izrael.

Naoko, čini se boljim izborom, no u stožeru Hrvatske vjerojatno su gledali korak dalje i željeli izbjeći potencijalni sudar sa Slovenijom u četvrtfinalu. Ovako, kostur nokaut faze vodi ih na drugu polovicu u kojoj nema branitelja naslova, ali ima Španjolaca ili Litavaca.

Ako Talijani tankiraju, sve pada u vodu

Hrvatska još nije sasvim sigurna u treće mjesto, za to će morati čekati kasnu večer i rasplet utakmice Italije i Velike Britanije od 21 sat. Britanci su sigurno ispali, a Talijani znaju da su četvrti i ne mogu ni gore ni dolje. No, izgube li, pogurat će Hrvatsku na drugu poziciju, u dio ždrijeba gdje je Slovenija. Italiji taj poraz ne bi donio baš ništa osim možda osudu javnosti uoči osmine finala protiv Srbije ili Poljske.

Pobjeda Britanije bila bi ogromna senzacija, ali ne i nemoguća. Važnije će, doduše, biti gledati što radi Srbija protiv Poljske u istom terminu. Očekivana pobjeda susjeda donosi nam sudar protiv Finaca, koji su nam u Rijeci šokantno oduzeli nastavak kvalifikacija za SP i idealnu priliku za revanš, a pobjeda Poljske vodi nas na noge Srbiji! I time bi se sve hrvatske kalkulacije u utakmici protiv Ukrajine pokazale potpuno promašenima...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...