Sport

Komentari 0

Propali pregovori Ace i Splita: Ne mogu raditi na dva fronta

Propali pregovori Ace i Splita: Ne mogu raditi na dva fronta

Bivši hrvatski izbornik dogovorio je uvjete s klubom s Gripa, ali nakon razgovora s Brazilskim košarkaškim savezom uvidio je da ne može biti i izbornik njihove reprezentacije i trener žutih

Aco Petrović (62) bio je najozbiljniji kandidat za preuzimanje klupe Splita koja je upražnjena nakon što se klub razišao s Ivicom Skelinom (47), ali sve je propalo u pregovorima s Brazilcima.

Skelinu je presudio poraz u finalu kupa protiv Zadra, ali i ambicije uprave kluba koja za 75. rođendan kluba želi trofej. Momčad su slagali od početka sezone, može se reći i da su po imenima ravnopravni s najvećim konkurentima Zadrom i Cibonom, a sada žele jako trenersko ime koje će momčad povesti prema osvajanju naslova prvaka. 

Klub i Petrović postigli su dogovor, no u razgovorima s Brazilskim košarkaškim savezom, jer Aco je izbornik njihove reprezentacije, sve je zapelo.

- Moram priznati da mi je godio interes Splita, međutim s obzirom na moje obaveze koje imam sa Brazilom, nisam u mogućnosti raditi paralelno na dva fronta - rekao je Petrović.

Osim Petrovića, kao potencijalni kandidati za mjesto trenera Splita bili su kontaktirani i legendarni igrači zlatne generacije Velimir Perasović, Zoran Sretenović i Aramis Naglić, a bili su poniđeni i Ante Nazor, Slaven Rimac i Ivan Velić...

Nitko od njih, zbog raznih razloga nije dobio priliku. Čelnici kluba sad će tražiti neku novu opciju.

Najčitaniji članci