Obavijesti

Sport

Komentari 34

Aco Petrović s Brazilom srušio Grčku i MVP-a Antetokounmpa

Aco Petrović s Brazilom srušio Grčku i MVP-a Antetokounmpa
1

Nakon što su u prvom kolu pobijedili Novi Zeland 104:92, izabranici Ace Petrovića nastavili su s odličnim igrama na Svjetskom košarkaškom prvenstvu u Kini. Njegov Brazil pobijedio je Grčku 79-78 (30-40)

Bilo je 'čupavo', ali Sloukas je promašio treće slobodno bacanje i Brazilci su mogli slaviti sa 79-78. Imali su Brazilci tri poena razlike četiri sekunde prije kraja. Sloukas je iskusno izborio faul za tri bacanja, ali nije uspio zabiti sva tri na 79-76.

No, nije sve dobro krenulo za Brazil. Puno su bolje otvorili Europljani koji su u prvom poluvremenu imali deset poena prednosti (40-30). Ali to nije poljulalo Acine Brazilce koji su u drugom dijelu 'dodali gasa'. U trećoj četvrtini su napravili +13 (26-13) pa su u zadnji dio utamice ušli s tri poena prednosti (56-53).

Brazil je kontrolirao utakmicu, ali posustao pred sam kraj. Imali su +5 pola minute prije kraja, ali namjerni faul izbacio ih je s dobrom puta pa su nakon dva pogođena slobodna bacanja Grci izjednačili tricom Printezisa.

Basketball - FIBA World Cup - First Round - Group F - Brazil v Greece

Ipak, Varejao pod košem opet odvodi Brazil na +2, Grci su promašili napad, a Brazil u sljedećem napadu promašio jedno bacanje pa su imali 79-76. Tada je Sloukas izborio tri bacanja pametno iznuđenim prekršajem, ali promašio je jedno za veliko slavlje Petrovićevih izabranika.