Obavijesti

Sport

Komentari 1

Aco: Uniks je najjači, ali znamo kako s njima, već smo ih dobili

Sva četiri kluba udaljena su 80 minuta od Eurolige. Igramo protiv najjače momčadi koja je ove godine trebala igrati u Euroligi, rekao je trener Cedevite za 24sata TV

VIDEO

Košarkaši Cedevite izbacivanjem Estudiantesa u četvrtfinalu Eurokupa ostvarili su najveći klupski uspjeh hrvatske košarke u posljednjih 11 godina.

- Moram priznati da smo tijekom sezone imali dosta ozljeda i problema, ali u posljednjih mjesec dana podigli smo formu i odigrali odlično u ključnim utakmicama - rekao je trener Cedevite Aco Petrović gostujući na 24sata TV-u.

Njegovi košarkaši osigurali su plasman na završni turnir koji će se 16. i 17. travnja održati u Trevisu. Cedevita će u polufinalu igrati protiv ruskog Uniks Kazana.

Igramo protiv nominalno najjače momčadi u Eurokupu, razbili su nas 18 razlike u Zagrebu, Aco o Uniksu

- Sve četiri momčadi udaljene su 80 minuta od Eurolige. Igramo protiv nominalno najjače momčadi koja je ove godine trebala igrati Euroligu, a ne Eurokup. S njima imamo iskustva. Razbili su nas u Zagrebu 18 razlike - rekao je Aco i dodao:

- Ali u uzvratu smo mi njih dobili što nam daje pravo da se nadamo. Moramo priznati, oni su favoriti, ali mi znamo njihove slabosti.

U Trevisu će Cedevita imatu bučnu podršku s tribina.

- Očekujemo od 800 do 1000 navijača. Po prvi puta ove godine imat ćemo totalnu prevlast na tribinama. No na parketu igramo pet na pet, tamo će se sve odlučivati.

Najbolje da sve osvojimo, ali može i Zagreb osvojiti prvenstvo, a mi Eurokup pa da imamo dva kluba u Euroligi

Ako Cedevita osvoji Eurokup, ima osiguranu pozivnicu za Euroligu.

- Bilo bi najbolje da mi osvojimo Eurokup, a Zagreb prvenstvo pa da imamo dva kluba u Euroligi - rekao je Aco koji je zadovoljan kako funkcionira klub i sve oko njega.

- Točno se zna tko što radi. Igrači igraju, treneri treniraju, a šefovi šefuju. Točno znam što je moj posao i ja to radim, a na drugima je da odluče je li to dovoljno dobro ili nije - završio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...