Obavijesti

Sport

Komentari 25

Ademi dominirao, a Petković i Oršić se probudili uoči derbija

Ademi dominirao, a Petković i Oršić se probudili uoči derbija
2

Daniel Štefulj pružio je i više nego dobru partiju na lijevoj strani gostujuće momčadi, ali su se nogometaši Simona Rožmana raspali u samoj završnici, pa Maksimir napuštaju visoko poraženi...

VIDEO

Dinamo je u dvoboju 24. kola s 4-0 svladao Rijeku, tako se prije velikog derbija s Hajdukom odvojio na 14 bodova prednosti ispred Hajduka. Zagrepčani nisu briljirali, daleko od toga, ali su zasluženo, pogocima Ademija, Kadziora, Oršića i Gojaka stigli do novih bodova. Nenad Bjelica može biti zadovoljan, prije Hajduka su mu se razbudili Petković i Oršić, pravu formu pronašao je i Ademi. Pogledajmo kako su igrali nogometaši Dinama i Rijeke...

Dominik Livaković (-) - nije imao previše posla, nogometaši Rijeke praktički mu nisu niti prijetili. 

Sadegh Moharrami (6) - pomalo iznenađujuće se u početnom sastavu našao prije Stojanovića, ali Bjelica s tom odlukom nije pogriješio. Iranac djeluje sve bolje, ali se opasno namučio s probojnim i razigranim Štefuljem. 

Emir Dilaver (6) - imao jednu grešku u predaji koja je mogla biti kobna, poklonio Čolaku loptu za čisti kontranapad. Dominirao u skoku, odigrao vrlo pristojnu utakmicu.

Kevin Theophile (6,5) - miran, staložen i siguran. Nesiguran u predaji, ali još jednom najčvršća obrambena karika u igri Dinama.

Marin Leovac (6,5) - dosta aktivan po lijevoj strani, imao nekoliko zanimljivih ubačaja s lijevog boka. Protiv neambicioznih gostiju u obrani nije imao nikakvih problema.

Nikola Moro (6,5) - mladom veznjaku dobro paše uloga razigravača iz drugog plana, Moro brzo okreće strane, na vrijeme pronalazi slobodne suigrače. Puno se trošio u obrani, držao svoju poziciju, u svojoj zoni nije imao netočnih dodavanja.

Damian Kadzior (6,5) - poljski reprezentativac u prvom dijelu nije bio suviše opasan po suparnička vrata, ali je s lijevoga krila kvalitetno razigravao svoje suigrače. Puno bolje i dominantnije je odradio nekoliko posljednjih utakmica. Opet, zabio je za 2-0, taj gol 'uljepšao' je njegovu današnju predstavu.

Arijan Ademi (7,5) - odigrao kapetanski. Odmah zabio za 1-0, pa šutirao ravno u Pandura, a onda glavom promašio veliki zicer. Istaknuo se i jednom solo-akcijom kada je efektno prošao Escovala, srce i duša ove momčadi.

od 82. Marko Đira (-) - zaigrao u završnici utakmice, tu je Dinamo već riješio pitanje pobjednika. 

Lovro Majer (6) - puno aktivniji s loptom u nogama u odnosu na utakmicu protiv Intera. Njegova 'ljevica' je uvijek opasna, pripremio zicer za Ademija (promašaj glavom). Opet, i dalje mu nedostaje više agresije i čvrstine. 

od 68. Amer Gojak (7) - svojim ulaskom probudio Dinamo, rastrčao se u sredini terena, povukao nekoliko kontranapada, 'giljao' u obrani. Odigrao prilično dobro za svojih 20-ak minuta, na koncu nagrađen i pogotkom.

Mislav Oršić (7,5) - konačno je i na proljeće odigrao veliku utakmicu. Asistirao za gol Ademija, pa i za poništeni pogodak Kulenovića. Istina, previše puta u situacijama 'jedan na jedan' nije išao u dribling, već je tražio druga rješenja, ali je onda fantastičnim golom zaključio utakmicu. Pa za kraj asistirao Gojaku za 4-0.

Sandro Kulenović (6,5) - nije bio aktivan i razigran kao protiv Rijeke, ali je svoju minutažu i više nego opravdao. Borben, srčan, puno radi za cijelu momčad. Lijepo zabio, ali VAR mu je taj gol opravdano poništio. Jednom opasno 'zakuhao' u obrani' izgubivši loptu vraćajući ju Theophileu, to 'modre' nije skupo koštalo.

od 62. Bruno Petković (7,5) - dvije je utakmice bio 'na ledu', ulazio s klupe, ali sada će na Poljudu (vjerojatno) krenuti od prve minute. Riješio utakmicu majstorskim potezom za 2-0. A onda glavom uposlio Oršića za konačnih 3-0.

A pogledajmo i kako su igrali nogometaši Rijeke...

Ivor Pandur (5) - ostao nemoćan kod sva četiri gola Dinama. Dobro je izlazio na ubačaje s oba boka, ulijevao sigurnost u igru svoje momčadi. Ali kod golova Zagrepčana nije mogao bolje reagirati.

Joao Escoval (5) - portugalski stoper je malo 'zazujao' kod jedinog gola Dinama, ali nije odigrao lošu utakmicu. Jednom ga je lijepo 'izvozao' Ademi, no Escoval je od riječkih braniča najviše sudjelovao u građenju gostujućih napada. Prvi zamijenjen.

od 46. Domagoj Pavičić (5,5) - unio mnogo živosti u igru Rijeke, na trenutke dominirao sredinom terena. Rastrčan i razigran, radio dosta problema domaćim veznjacima. 

Darko Velkoski (5) - dominirao u skoku, nije dopuštao Kulenoviću da se razmaše, niti da nađe slobodnog prostora. Igrao dosta ležerno, pa mu se tu potkrala i poneka taktička pogreška. Ulaskom Petkovića i za njega su krenuli problemi, hrvatski reprezentativac ga se olako riješio kod drugog gola Dinama. Pa i Oršić kod završnog za 3-0.

Hrvoje Smolčić (6) - mlada nada Rijeke u Maksimiru je odigrala vrlo dobru utakmicu, Smolčić se poput iskusnog rutinera nosio s Dinamovim napadačima, bilo Kulenovićem ili Petkovićem. Dapače, imao i jedan prilično zapažen izlazak s loptom pred Dinamova vrata.

Momčilo Raspopović (5) - ovoga puta u Maksimiru ostao bez učinka. Nije ga bilo u igri prema naprijed, dok je Leovcu dopustio previše prostora na svojoj strani. Simon Rožman ga je zamijenio sredinom nastavka. 

od 69. Ivan Tomečak (-) - odigrao posljednjih 20-ak minuta, nije se ničime istaknuo...

Tibor Halilović (5) - razigran od početka utakmice, živ i okretan. Dobar s loptom u nogama, ali velike probleme mu je u defanzivi radio Ademi učestalim ubacivanjem iz drugog plana.

Luka Capan (5) - puno mahao rukama, često prigovarao sucu Strukanu, ali držao ravnotežu u igri Rijeke. Vrlo čvrst, išao u žestoke duele, pa i 'lupio po nogama' (Kadziora na početku) kada je to bilo potrebno za njegovu momčad. U drugom poluvremenu zaigrao na stoperu, prilično sigurno.

Daniel Štefulj (6) - vrlo ugodno proljetno osvježenje na lijevoj strani Rijeke. Opet imao mnoštvo kvalitetnih ubačaja i prodora s lijevoga boka, kraj njega se Dinamovi igrači nisu naigrali.

Stjepan Lončar (5) - prilično brz s loptom u nogama, već je u prvom dvijelu dvaput 'zapalio' dinamovcima u kontranapade. Ipak, u 'završnoj trećini', pred domaćim vratima nedostajalo mu je više hrabrosti i samopouzdanja.

Alexander Gorgon (5) - riječki kapetan nije pronalazio prostora pored Dinamovih igrača, rijetko je dolazio u posjed lopte, pogotovo u opasnoj zoni. Izostao je njegov učinak u Maksimiru.

Antonio Čolak (5) - njemu je ovoga puta u Maksimiru bilo najteže. Ostao usamljen između Dinamovih braniča, natrčao se, ali ostao bez ikakvog učinka. Imao jedan pokušaj u nastavku, tukao je daleko od gola.

od 76. Yateke Sterling (-) - ostao bez ikakvog učinka, pa i pravih lopti u svojih 15-ak minuta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica